• USD  32,25
  • EURO  34,86
  • BORSA  10.080,84
  • ALTIN  2.432,66
SON DAKİKA

Kalın: iki ayrı referandum yapabiliriz

Kalın: iki ayrı referandum yapabiliriz

26 Şubat 2016 18:07

Yabancı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "Anayasa ve başkanlık sistemi üzerine iki ayrı referandum yapabiliriz" dedi.



Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın , Reuters'e verdiği demeçte, erken seçim ihtimalinin olmadığını ama yeni anayasa ve başkanlık için iki ayrı referandum yapılabileceğini söyledi.

İbrahim Kalın, Türkiye'de bir erken seçim olmayacağını söyledi. Kalın, yeni anayasa ve başkanlık sistemi konusunda ise iki ayrı referandum yapılabileceğini ifade etti.

Yabancı basın kuruluşlarının temsilcilerini kabul eden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Kesin bir dille ifade edebilirim ki, yeni bir anayasa için erken seçim yapılmayacak" dedi.

'İKİ AYRI YOL İZLENEBİLİR'

Cumhurbaşkanlığı'nın mevcut parlamento tarafından bir yeni anayasa yazılmasını arzu ettiğini belirten Kalın, ancak bu anayasa taslağının referanduma sunulmasının gerekeceğini söyledi.

İbrahim Kalın, "Cumhurbaşkanı'nın teklif ettiği gibi iki ayrı yol izlenebilir; başkanlık sistemini de içeren yeni anayasa konusunda bir referandum yapılabilir, ya da başkanlık sistemi ayrı olarak millete referandumla taşınabilir" dedi


türkiye, erken seçim, referandum, İbrahim kalın, cumhurbaşkanlığı sözcüsü, başkanlık
ÖNCEKİ FT: Kürtler Ortadoğu'da çözümün anahtarı SONRAKİ Gazetecilerden Cumhurbaşkanı'na sürpriz pasta