• USD  32,25
  • EURO  34,86
  • BORSA  10.268,58
  • ALTIN  2.432,95
SON DAKİKA

Kalleş saldırıyı hangi örgüt yaptı ?

Kalleş saldırıyı hangi örgüt yaptı ?

07 Haziran 2016 15:35

Terör uzmanı, emekli asker Abdullah Ağar ise saldırıyı PKK'nın yaptığına dair iki mesaj olduğunu söyledi.


Vezneciler'de bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan polislerin kimlikleri belli oldu. Şehit 7 polisten 6'sının isimleri şöyle: Ramazan Kırboğa, Emrah Pekdoğan, Kadir Cihan Karagözlü, Duha Beker, Gökhan Topçü ve aracı kullanan Yaşar Özlem.

Beyazıt Vezneciler'deki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınları, cenazelerin kaldırıldığı Adli Tıp Kurumu'na gitti. Acılı ailelerin gözyaşlarını tutamadığı görüld

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyazıt Vezneciler’de meydana gelen patlamanın olay yerinde incelemelerde bulundu. Şahin, "Bugün saat 08.40 sıralarında Vezneciler semtimizde yoldan geçen Çevik Kuvvet polisimizi taşıyan araçlarımıza bombalı araçlı saldırı yapılmıştır. Bunun neticesinden 7’si polis, 4’ü vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 36 kişi yaralanmıştır. Bunlardan durumu ağır olan 3 kişi. İncelemelerimiz devam ediyor. Daha detaylı bilgileri size gelişmeler oldukça vereceğiz" dedi.

METE YARAR: ÇARPARAK DA PATLATILMIŞ OLABİLİR

Güvenlik uzmanı Mete Yarar ise Habertürk'te kalleş saldırıyla ilgili yorumlarda bulundu. Mete Yarar, teröristlerin Çevik Kuvvet aracına çarpıp patlamayı sonra gerçekleştirmiş olabileceğini de söyledi.

Yarar, Ankara'daki saldırıda teröristlerin belediye aracına çarptığı, ardından patlamanın gerçekleştiğini hatırlattı. Yarar, aracın bu kadar uzağa fırlamasının, hareket halinde olabileceği ihtimalini akla getirdiğini söyledi. "Polis aracına yapılan saldırıda çok yakında patlamış olması lazım" dedi.

Kalleş saldırıyla ilgili PKK ve IŞİD ihtimallerini değerlendiren Yarar, "İstanbul gibi bir yerde bu eylemi yapmak istiyorsanız, ki eylemin yapıldığı yer DHKP-C'nin de çok eylem yaptığı bir yer. PKK ile bir örgütün ortak saldırısı da çıkabilir. DAEŞ de çıkabilir" dedi

MİT eski Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş ise PKK güçlü ihtimal olsa da IŞİD ihtimalinin de gözardı edilmemesi gerektiğini söyledi. 

"SALDIRI PKK'NIN İŞİ, İKİ SEMBOLÜ VAR"

Terör uzmanı Ağar, saldırının PKK'nın işi olduğunu, İstanbul'un kalbi olan tarihi Yarımada'da gerçekleştirilmesinin ve polisleri hedef almasının bir mesaj olduğunu söyledi.

Eski Özel Harp Subayı emekli Üsteğmen Abdullah Ağar, CNN Türk canlı yayınında saldırının PKK'nın işi olduğuna inandığını söyledi. Saldırının İki sembolü olduğunu söyleyen Ağar, "Birincisi Tarihi Yarımada'da yer alması bir diğeri yine güvenlik güçlerini hedef alması. Diğer bir açıdan bakıldığında turizmin de hedef alındığını görüyoruz." dedi.

Ağar saldırıyı düzenleyen örgüte ilişkin ise "IŞİD olma ihtimali var ama açıkçası PKK olduğuna dair kuvvetli bir kanaat var bende. PKK bu tür saldırılarda anlam üreten yerleri seçiyor. En son Merasim Sokak'ta TSK'yı hedef almıştı. Ankara'da bulvarda polisleri hedef almıştı. Burası da tarihi yarımada. Tarihi yarımada hem PKK'nın suçlamış olduğu siyasi tarafla çok ciddi anlamda ilişkili. Yanılma ihtimalim elbette var ama ben PKK ya da TAK olduğunu düşünüyorum" dedi.

PKK'nın TAK başta olmak birçok taşeron örgütü kullandığını söyleyen Ağar "Son operasyonlarla PKK sıkıştırıldı. Kendi tabanına mesaj verme derdine düştü. Burada siyasi bir mesaj var. Bunu devletin iyi okuması gerekir" diye konuştu.


pkk, mete yarar, cevat öneş, vezneciler
ÖNCEKİ Erdoğan'a Sözcü de katıldı, yarım kadın AKP'li listesi yayımladı SONRAKİ CHP'li eski vekilin oğlu da şehit