• USD  32,37
  • EURO  34,80
  • BORSA  10.267,25
  • ALTIN  2.393,34
SON DAKİKA

Kamuda yeni ihraçlar

Kamuda yeni ihraçlar

07 Ocak 2017 08:13

OHAL kapsamında yayımlanan KHK ile bin 699 personel ihraç edildi.


lağanüstü Hal (OHAL) kapsamında 679, 680 ve 681 nolu üç yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yayınlandı.  Bu KHK’larla,  Emniyet ve Adalet Bakanlığı’ndan 4 bin 386 kişi ihraç edildi. Deniz Kuvvetleri’nden 149 asker uzaklaştırıldı.

Sağlık Bakanlığı’nda 838 kişinin ilişiği kesildi.680 sayılı KHK’nın 83. maddesi kamuda çalışan milyonları ilgilendiriyor. Buna göre kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan (işçiler dahil), Türk ordusunun gönderilmesine karar verilen ülkelerde (Suriye, Irak, Afganistan gibi) geçici olarak görevlendirilebilecek.

İlgili kanuna eklenen hüküm şöyle:

“Ç) Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personel (işçiler dahil), Türkiye Büyük Millet Meclisi kararlarına dayanılarak Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin gönderilmesine karar verilen ülkelerde geçici olarak görev yapmak üzere görevlendirilebilir. Bu madde uyarınca görevlendirilen personele, (30.000) gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak aylık tutarı geçmemek üzere görev süresince damga vergisi dahil hiçbir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın tazminat ödenir. Bunlara ayrıca, 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümlerine göre ödenen yol gideri dışında harcırah ödenmez. Görevlendirmeye ilişkin usul ve esaslar, ödenecek tazminatın tutarı ile hangi hallerde kesileceği ve ödemeye ilişkin usul ve esaslar Başbakan onayı ile tespit edilir.”

Özel güvenlik görevlileri, silahlarını görev alanı dışına çıkaramayacak
AT YARIŞLARI VEŞANS OYUNLARI VARLIK FONU’NA

At Yarışları Hakkında Kanuna eklenen hükümle at yarışları düzenleme, yurt içinde ve yurt dışından müşterek bahis kabul etme hak ve yetkilerine ilişkin lisanslar, 49 yıllığına Türkiye Varlık Fonuna verildi. Yine piyango, Hemen-Kazan, Sayısal Loto, Şans Topu, On Numara ve Süper Loto oyunları ile ilgili mevzuat çerçevesinde izin verilebilecek olan benzer şans oyunlarına ilişkin lisanslar da Varlık Fonuna devredildi.

Kapatılan 11 gazete yeniden açıldı
SANAL DÜNYAYA POLİS GÖZALTISI

680 sayılı KHK ile sanal dünyaya polis gözaltısı geldi. Buna göre polis, sanal ortamda işlenen suçlarda, yetkili cumhuriyet başsavcılığının tespiti amacıyla internet abonelerine ait kimlik bilgilerine ulaşmaya, sanal ortamda araştırma yapmaya yetkili olacak. Erişim, yer ve içerik sağlayıcılar talep edilen bu bilgileri kolluğun bu suçlarla mücadele için oluşturduğu birime bildirmekle yükümlü olacak.


polis, gözaltı, kamu, OHAL, khk, sanal, varlık fonu
ÖNCEKİ Ankara'da halk otobüsünde tecavüz dehşeti SONRAKİ İzmir'de kar yağışı başladı