• USD  32,26
  • EURO  35,07
  • BORSA  10.152,96
  • ALTIN  2.459,57
SON DAKİKA

Kandilli'den İstanbul depremi açıklaması

Kandilli'den İstanbul depremi açıklaması

13 Haziran 2017 09:38

'Olası Marmara depremi ne zaman olacak?' sorusu dün İzmir Karaburun'da gerçekleşen ve çok sayıda ilde hissedilen 6.2'lik depremin ardından İstanbulluların en merak ettiği konu haline geldi


Ege Denizi açıklarında 6,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı İzmir, İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Bursa ve İzmir'de de hissedildi.Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, depremin büyüklüğünü 6.3 olarak duyurdu.Depremin ardından Karaburun'da en büyüğü 4.9 büyüklüğünde olmak üzere 20'den fazla artçı sarsıntı meydana geldi. Çok sayıda ilde hissedilen 6.2'lik depremin ardından Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü

Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Ege Denizi ve Midilli'inin güneyi için 6,2 büyüklüğündeki bir depremin normal olduğunu belirterek "Olağan bir deprem, oradaki fayların özelliğinden dolayı 6-6,5 büyüklüğünde depremlerin olması gayet doğal. Bir hafta, 15 gün, bir ay sürecek artçıları beklememiz doğal. 5-,5,5 büyüklüğünde artçılar gelebilir" dedi. Özener, beklenen büyük İstanbul depremi için de önemli açıklamalar yaptı.

Ege Denizi'ndeki depremi AA muhabirine değerlendiren Özener, 15.28'de, 6.2 büyüklüğünde gerçekleşen depremin ilk bulgulara gören 20 kilometre derinliğinde olduğunu ifade ederek, sığ, yüzeye yakın bir deprem olması nedeniyle de 400-500 kilometre uzaklıklardan, İstanbul'dan da hissedildiğini kaydetti.

NEDEN İSTANBUL'DA BU KADAR YOĞUN HİSSEDİLDİ?

Depremin daha derinde olmasının daha az alanı etkileyeceğini dile getiren Özener, şöyle devam etti: "Bu deprem yüzeye yakın olduğu için daha büyük alana yayılıyor. Ege Denizi, Midilli'inin güneyi için bu büyüklükteki bir deprem normal bir deprem. Olağan bir deprem, oradaki fayların özelliğinden dolayı 6-6,5 büyüklüğünde depremlerin olması gayet doğal. Depremin artçıları olacaktır. Bir hafta, 15 gün, bir ay sürecek artçıları beklememiz doğal. 5-,5,5 büyüklüğünde artçılar gelebilir. Onlara da biraz hazırlıklı olmamız lazım. Vatandaşların da sağ duyuyla hareket etmesi gerekir. Hasarlı binalar olabilir. Vatandaşlara, AFAD'ın uyarılarını dikkate alarak, bundan sonraki süreci geçirmelerini tavsiye ediyorum."


istanbul, izmir, marmara, deprem, bina, kandilli, fay, hasar
ÖNCEKİ Yeni kimlik alacaklar dikkat SONRAKİ İçişleri Bakanlığı'nda FETÖ operasyonu