• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Karantina bitti, halk kuyruğa girdi

Karantina bitti, halk kuyruğa girdi

05 Mayıs 2020 10:30

Corona virüsüne karşı sert müdahalede bulunan Hindistan'da dün sokağa çıkma yasaklarının gevşetilmesi sonrasında halk sokağa döküldü. Binlerce insan alkol satan bayilerin önünde uzun kuyruklara girerken, sosyal mesafe kuralları gözardı edildi.


Corona virüsüyle mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasaklarının gevşetildiği Hindistan’da alkol satan dükkan ve büfelerin önünde arbede çıktı.

Alkol almak isteyenler uzun kuyruklar oluştururken güvenlik güçleri, sırada yaşanan gerilimi güçlükle sakinleştirebildi.
40 gündür alkol satın alamayan Hint vatandaşları, uzun kuyruklar oluşturdu. Sosyal mesafe kurallarının uygulanmadığı kuyruklarda sık sık kavga çıktı. Yaşanan gerilimi ve tartışmayı elindeki cop ve sopalarla durdurmaya çalışan güvenlik güçleri çok sayıda insanı gözaltına aldı.

Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olmasına rağmen ülkede corona virüsü vaka sayısının diğer ülkelere göre görece düşük olmasının sebebi olarak sıkı önlemler ve yasaklar gösteriliyordu. Hindistan’da resmi verilere göre corona virüsünden yaşamını yitirenlerin sayısı 1.566 olarak açıklanırken toplam vaka sayısı da 46.437 olarak kayıtlara geçti.

Ülkede yaşanan bu alkol izdihamı sonrasında alkole vergi getirilme kararı alındı. Yetkililer bugünden itibaren “özel corona vergisi” adı altında yüzde 70 vergi alınacağını duyurdu.

Delhi eyaletinin valisi Arvind Kejriwal, “Maalesef Delhi’deki bazı dükkanlar önünde kaos yaşanması talihsizlikti” dedi.


vergi, karantina, delhi, alkole
ÖNCEKİ Bürokraside atama rüzgarı esti SONRAKİ Türk futbolunun karar günü!