• USD  32,23
  • EURO  34,72
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.382,47
SON DAKİKA

Karayalçın: AKP Kalabalık Görünme Çabasında...

Karayalçın: AKP Kalabalık Görünme Çabasında...

26 Mart 2021 11:17

Murat Karayalçın lebabeb kongreleri değerlendirdi. Karayalçın AKP’nin halka hem ekonomik hem de sağlık açısından zarar verdiğini belirtti


Eski Bakan CHP’li Murat Karayalçın, Merkez Bankası başkanının değiştirilmesinin ardından yaşanan tartışmayı ve AKP’nin lebalep kongrelerini değerlendirdi. AKP’nin panik içinde olduğunu belirten Karayalçın, Gazeteci Semra Topçu’nun Youtube kanalında “AKP oy kaybı paniği içinde büyük ve kalabalık görünme çabasında” dedi.
Karayalçın AKP’nin halka hem ekonomik hem de sağlık açısından zarar verdiğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:
“AKP iktisadi mali zararlar yaratırken sağlığa da zarar veriyor. Rize kongresinden beri, Erdoğan’ın o lebalep ifadesinin olumlu kullanılmasıyla başladı. Ondan sonra bütün kongrelerde aynı durumu gördük. Bu lebalep durumunun altında yatan şu; her siyasi parti seçmen tabanını genişletmek ister oy kazanmak ister bu doğaldır. AKP baştan bu yana hep seçmen tabanını genişlettiği ifade edilen bir partiydi ama bir süredir oy kaybediyor. AKP ve MHP yöneticilerinin taban genişletmek yerine panik halinde tabanı tutma çabası sergilediklerini görüyoruz. O yüzden böyle kalabalık kongre yapıyor. Oysa AKP’nin konukların aralıkla serpiştirildiği sakin bir görüntü vermesi gerekirdi, bu daha büyük itibar kazandırırdı. Ama bu lebalep görüntü ile AKP panik halinde, büyük gösterme, kalabalığız deme ihtiyacı içinde. Bu yönetememe halidir, sağlıktan ekonomiye kadar büyük olumsuzluklarını yaşıyoruz, mevcut tabanı tutma paniğidir bu.”
Murat Karayalçın bu paniğin nedenlerinden birinin de erken seçim olabileceğini değerlendirdi ve “Merkez Bankası’ndaki son değişiklikle birlikte bence erken seçim işaretleri bu kez AKP cephesinden de verilmeye başlandı” dedi. AKP’nin yönetememe halini tarif eden Karayalçın şunları söyledi:
“Şu anda Türkiye yönetememe halini yaşamakta. Bu kargaşa demektir. Yalnızca kargaşa ve düzensizlik değil, AKP ayrıca mali açıdan da pahalılık sonucu yaratıyor. Yani bu yönetememe halinin, kargaşanın, beceriksizliğin bir parasal maliyeti de var, o da ortaya çıkıyor. Özellikle cuma gecesi Merkez Bankası Başkanı değişikliğinin maliyeti… Ekonomist İbrahim Kahveci, 1 trilyon liraya yakın kayıp olduğunu hesapladı. Tabi bunun yoksullaştırıcı bir sonucu var.”

izlemek için  https://youtu.be/3PofJPozP0I


semra topçu, murat karalaçın
ÖNCEKİ Kılıçdaroğlu Açıkladı: Sonbahar'da Seçim Var SONRAKİ Güreşçi Hamza Yerlikaya Bankacılığı Bıraktı