• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Kaşıkçı delilleri İstanbul Emniyeti’nde…

Kaşıkçı delilleri İstanbul Emniyeti’nde…

18 Ekim 2018 09:42

Gazeteci Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili soruşturma kapsamında, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu ve konutta yapılan çalışmalar sona erdi


Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasıyla ilgili oluşturulan ortak çalışma grubunda yer alan Türk yetkililerin Başkonsolosluk’tan sonra konuttaki incelemeleri tamamlandı. Dünyanın sonuçlarını beklediği deliller artık İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde.

İstanbul Levent'teki Başkonsolosluk konutuna ikisi olay yeri inceleme olmak üzere toplam 4 sivil plakalı araçla gelen Türk yetkililer, yanlarında elde ettikleri delillerle bölgeden ayrıldı.

İnceleme heyetinin başında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen bir başsavcıvekili ve bir cumhuriyet savcısı bulundu.

Toplanan deliller özel poşetlere ve kutulara konularak olay yeri inceleme aracına yüklendi.

2 Ekim'de Başkonsolosluk binasında Kaşıkçı'nın girdiği saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen, aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu belirlenmişti.

Daha sonra geldikleri ülkelere döndükleri belirlenen bu kişilerin Atatürk Havalimanı'ndaki görüntüleri, medyaya da yansımıştı.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunca, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan 4 Ekim'de yapılan açıklamada, vatandaşları Kaşıkçı'nın başkonsolosluk binasından çıktıktan sonra ortadan kaybolduğu iddia edildi.


istanbul, Emniyet Müdürlüğü, suudi, başkonsolosluk, cemal kaşıkçı
ÖNCEKİ Terim'in alacağı ücret dudak uçuklattı SONRAKİ Cem Uzan'dan Erdoğan'a sürpriz destek