• USD  32,26
  • EURO  34,76
  • BORSA  10.168,11
  • ALTIN  2.401,35
SON DAKİKA

Kendileri küçük yürekleri çok büyük

Kendileri küçük yürekleri çok büyük

27 Ocak 2020 10:09

Ardahan'da yaşayan Ors kardeşler örnek bir davranışa imza attı. Beray ile Defne kumbaralarında bir yıldır biriktirdikleri 445 lirayı Elazığ ve Malatya'daki depremzedeler için harcadı.


Ardahan’da yaşayan Fikriye ve Fırat Ors çiftinin çocukları sekiz yaşındaki Defne ile 11 yaşındaki Beray’dan Elazığ ve Malatya’daki depremzedelere yardım eli…

2’inci sınıf öğrencisi Defne ile 5’inci sınıf öğrencisi ablası Beray, Elazığ ve Malatya’da 39 kişinin hayatını kaybettiği depremle ilgili haberleri televizyondan izlerken, bölgeye yönelik yardım kampanyalarından haberdar oldular.

Bunun üzerine, annelerinden kumbaralarını istedi. Bir yıldır biriken 445 lirayla markete giden Defne ile Beray, satın aldıkları gıda maddelerini bir koliye koyup AFAD ekiplerine teslim etti.


YİNE PARA BİRİKTİRİP YARDIM EDECEĞİZ


DHA’ya konuşan Beray Ors, “Kardeşimle deprem görüntülerini televizyondan izlerken mağdur olanlara nasıl yardım edebiliriz diye düşündük. O sırada yardımların AFAD’a yapılması söylenince kardeşimle birlikte kumbaralarımızdaki paralarla biz de bir şeyler alıp göndermek istedik” dedi.

Markete gidip kumbaradan çıkan 445 lirayla paralarının yettiği kadar gıda maddesi alıp AFAD yetkililerine teslim ettiklerini anlatan Beray, yine para biriktirip depremzedelere yine yardım edeceklerini söyledi.


kızılay, afad, elzaığ, kumbara, beray örs
ÖNCEKİ İki dev bankaya büyük ceza SONRAKİ Athena Gökhan'dan Erdoğan'a deprem yanıtı