• USD  32,36
  • EURO  34,74
  • BORSA  10.045,74
  • ALTIN  2.410,46
SON DAKİKA

Kılıçdaroğlu: Böyle yönetirsen çivisi çıkar

Kılıçdaroğlu: Böyle yönetirsen çivisi çıkar

19 Temmuz 2016 18:36

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Türkiye’nin 14 yılda geldiği nokta budur. Belli bir inanç grubunu, cemaati, sadece o inanç grubuna mensuptur diye devlete alırsanız, liyakat sistemini çökertirsiniz” dedi.


Darbe suçlamasıyla gözaltına alınan Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Dr. Alparslan Altan'ın liyakata aykırı atamasına işaret ederek, “Devlet böyle yönetilirse çivisi çıkar, çivisi çıkarsa devleti yönetemezsiniz” dedi. Bombalı saldırı sonucu camları kırılan CHP Grup Salonu'nda konuşan Kılıçdaroğlu, partililerin ‘Gandi Kemal”, “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları eşliğinde özetle şu mesajları verdi:

DARBEYİ ÖZGÜRLÜKÇÜ SİSTEM

Parlamenter demokratik sistemi çökertmek için yola çıkanlar hayal kırıklığına uğramıştır. Darbeyi engelleyen özgürlükçü parlamenter rejimdir. Dilimizde tüy bitti, son üç dört yıldır, parlamenter demokrasi diyoruz. Bütün bu olayların önüne geçmek için söylüyoruz. Önce evinde demokrat olacaksın. Dayatmayı değil dinlemesini bileceksin.

BİR ADAMIN HUKUKU

Bir ülkede demokrasi yoksa, bir kişinin sözü geçer. Demokrasi sadece seçim dönemlerinde gidip oy kullanmak değildir. Demokrasi bir adamın hukuku, bir grubun bir partinin, üstünlerin hukuku değil evrensel hukuk demektir. Anayasaya ve ettiğin yemine bağlı değilsen demokrat sayılamazsın. Ekonomi, toplumsal barış, dış politika, eğitim ve hukuk sistemleri sorunlu. Bir adamın ben tek başına ülkeyi yöneteceğim demesi demokrasi için felakettir.

14 YILDA GELDİĞİMİZ NOKTA BUDUR

Türkiye'nin 14 yılda geldiği nokta budur. Devlet öfkeyle yönetilmez. Her vatandaşın sesine kulak veren bir devlet olması lazım. Belli bir inanç grubunu, cemaati, sadece o inanç grubuna mensuptur diye devlete alırsanız, liyakat sistemini çökertirsiniz. Devlet böyle yönetilirse çivisi çıkar, çivisi çıkarsa devleti yönetemezsiniz”

DARBECİLERDEN NE FARKI VAR

Mehmetçiğe linç girişiminde bulunanların darbecilerden bir farkı yok. Ordu düşmanlığından kaçınmalıyız. Orduya peygamber ocağı diyoruz.


ekonomi, chp, kılıçdaroğlu, darbe, grup
ÖNCEKİ ABD'den Gülen'in tutuklanması istendi SONRAKİ RTÜK’ten cemaat operasyonu