• USD  32,38
  • EURO  34,79
  • BORSA  9.951,54
  • ALTIN  2.431,11
SON DAKİKA

Kılıçdaroğlu: Hani one minute diyebiliyordun?

Kılıçdaroğlu: Hani one minute diyebiliyordun?

04 Aralık 2018 13:53

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek, "G-20 zirvesinde Kaşıkçı cinayetini dile getiren Kanada Başbakanı. Erdoğan dut yemiş bülbül." dedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın G-20 zirvesinde Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili konuşma yapmamasını eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada şu açıklamaları yaptı:

KAŞIKÇI

“G20 zirvesinde Kaşıkçı cinayetini dile getiren Kanada Başbakanı. Erdoğan dut yemiş bülbül. Efendim konuşacaktın, toplantı bitti. Hani sen 'One minute' demesini biliyordun? Sonra bizim gazeteciler, binmişler uçan Saray'a. Suudi üst yönetimine Kaşıkçı'nın cesedi kimdir. Hiç sağ sola kıvırmayın. Bilmiyoruz demeleri inandırıcı değil' diyor. Bu havuz medyasından hiç kimse çıkıp da sormuyor. 'Kılıçdaroğlu size her seferinde bir soru soruyor. Bu cinayeti işleyen 20 kişi cinayeti işledikten sonra sizin haberiniz vardı ve bunların ellerini kollarını sallayarak dışarı çıkmasına izin verdi. Neden izin verdi?' diye soramıyorlar. Siz havuz medyasısınız, yüz karasınız."

ERGENEKON DAVASI

"Hatırlarsınız bir Ergenekon furyası vardı. Herkes ergenekoncu, herkes darbeciydi. Herkes Ergenekoncuydu, ne oldu? 2007 yılında başladı 11 yılda bir fırtına estirdiler. Kim konuştuysa Ergenekoncu diye suçladılar. 60 bin kişinin telefonu dinlendi bu 11 yılda. bin 368 kişi ifade verdi, 7 sanık ifade vermeden hayatını kaybetti, 7 kişi kanser oldu. İlker Başbuğ terörist diye hapse atıldı. Savcı en sonunda 'Ergenekon varlığı tespit edilememiştir' dedi. Şimdi efendim biz yanlış yaptık diyorlar. Ölenlerin hesabını kim soracak?

SARAY ÇEVRESİ

"Ekonomiden hepimiz şikâyetçiyiz, Saray, Saray'ın çevresi ve tefeciler hariç. Eti gramla alan bir duruma getirdiler bize. Enflasyon düştü diye havuz medyası başlık atmış. Ben size nasıl düştüğünü anlatayım. Toplumu nasıl aldattıklarını anlatmak istiyorum.”

BAHÇELİ’YE

“Muhalefet partileri birbirlerini eleştirirlerse iktidara karşı en büyük avantajı karşılamış olur. Sayın Bahçeli bugün beni eleştirmiş. Bahçeli'nin ağzından söylüyorum, 8 Nisan 2014'te şunu söylüyor: 'Türklüğü reddeden bir inkarcıdan Türkiye'ye cumhurbaşkanı olmaz, olmayacaktır.' Devam ediyorum: 'Her vatan evladı cumhurbaşkanı olabilir ne var ki Recep Tayyip Erdoğan olamaz' diyor. E Sayın Bahçeli şimdi kimin gölgesindesin? Ben sana şimdi ne diyeyim. Ülkücü kardeşlerime sözüm var. Onların bayrak, vatan, insan sevgisi benim yüreğimde de aynen vardır. Biz hiç kimsenin gölgesine sığınmaz, medet ummayız. Bizim sevgimiz, vatan, bayrak, insan sevgisidir. Birilerinin önünde diz çöküp yalvarmayıp, yakarmayız. Ülkücü kardeşlerime hiçbir sözüm yok, onların başımın üzerinde yeri var.”

İŞADAMI

"Geçen bir iş insanı ile görüşüyorum. Nasıl dedim durum, felaket dedi. E dedim biraraya geliyor musunuz, birşey yapıyor musunuz? Hayır diyor, 'Moralim bozulunca A Haber'i açıp rahatlıyorum' diyor.”

 

 


chp, erdoğan, kılıçdaroğlu, kaşıkçı
ÖNCEKİ HDP'den Demirtaş çağrısı SONRAKİ Meclis'te açlık grevi