• USD  32,21
  • EURO  34,86
  • BORSA  10.218,58
  • ALTIN  2.448,10
SON DAKİKA

Kılıçdaroğlu: İnşallah çoluk çocuğumuzun burnu kanamaz

Kılıçdaroğlu: İnşallah çoluk çocuğumuzun burnu kanamaz

15 Şubat 2016 14:20

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Suriye topraklarına girmesi, kendisinin bile kontrol edemeyeceği yeni savaş ortamlarına sürükler. İnşallah böyle bir çabanın içinde olmazlar” dedi.


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin Suriye topraklarına girmesi, kendisinin bile kontrol edemeyeceği yeni savaş ortamlarına sürükler. İnşallah böyle bir çabanın içinde olmazlar” dedi.

Türkiye’yi yönetenler, tarihimizi ve Ortadoğu’nun tarihini çok iyi bilmek zorundadır. Üzülerek ifade edeyim ki hükümet ne Türkiye’nin ne de Ortadoğu’nun tarihini biliyor. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni Suudi Arabistan’ın kuyruğuna takmak ülkemize ve tarihimize ihanettir. Bir gerçek bütün çıplaklığıyla meydana çıkmıştır: Türkiye’nin Suriye politikası tümüyle iflas etmiş, Suriye politikasında ağır bir yenilgiye uğramıştır.

Kendilerini defalarca uyardık. “Ortadoğu bir bataklıktır. O bataklığa Türkiye’yi sokmayın” dedik. Şimdi bütün hızlarıyla Türkiye’yi bataklığa sokmak istiyorlar. Yanlarına Suudi Arabistan’ı alarak bataklığa sokuyorlar. Suudi Arabistan uçakları İncirlik Üssü’ne hangi anlaşmayla ve hangi gerekçeyle giriyor? Dışişleri Bakanı, Türkiye üzerinden Suudi Arabistan askerlerinin Suriye’ye gideceğini açıklıyor. Peki parlamentoya bu konuda herhangi bir bilgi verdiniz mi, parlamentoda bir karar alındı mı? Hayır. Bu durum, milletin oylarıyla seçilmiş 550 milletvekiline de hakarettir.

“YÖNETİLMİYOR, SÜRÜKLENİYOR”

Hükümet, TBMM’yi ‘arka bahçesi’ olarak gördüğü için yasama organının iradesini de hiçe sayıyor. Öyle bir anlayış olamaz. Ayrıca şu anda Türkiye zaten yönetilemiyor. Yönetenlerin de yönetme gücü, kapasitesi ve birikimleri yok. Türkiye sadece sürükleniyor. Hep beraber dua ediyoruz, “İnşallah çoluk-çocuğumuzun burnu kanamasın” diye…


suriye, tbmm, Hükümet, suudi arabistan, kemal kılıdaroğlu, vahhabi
ÖNCEKİ ABD terör örgütüyle Türkiye'yi aynı kefeye koyamaz! SONRAKİ YPG'ye kan kusturan Fırtına Obüsleri nedir?