• USD  32,20
  • EURO  35,01
  • BORSA  10.643,58
  • ALTIN  2.500,70
SON DAKİKA

Kılıçdaroğlu: Karaman'ın sorumlusu Milli Eğitim!

Kılıçdaroğlu: Karaman'ın sorumlusu Milli Eğitim!

29 Mart 2016 16:08

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Karaman'daki çocuk istismarından Milli Eğitim Bakanlığı'nı sorumlu tuttu.


CHP geçen hafta iddiaları araştırmak üzere kente bir heyet göndermişti.

Karaman'da bu ayın başında yürütülen soruşturma ile ortaya çıkan iddialara göre, Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği'yle (KAİMDER) bağlantılı evlerde kalan öğrenciler gözetmenleri tarafından sistematik taciz ve tecavüze maruz kaldılar.

CHP lideri, "Karaman işinin asıl sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığı'dır. Anayasa uyarınca çocukların istismarına karşı her türlü önlemi almakla sen sorumlusun" dedi.

Evlerden 10 bin tane olduğu iddiası
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun geçen hafta yaptığı açıklamaları da eleştiren Kılıçdaroğlu, "[Bakan] 'Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz, Biz Ensar Vakfı’nı da tanıyoruz, hizmetlerini de takdir ediyoruz' diyor. Utan utan bir de sen annesin. Nasıl böyle bir dil kullanabilirsin" dedi.

Dava dosyasında yer alan Karaman İmam Hatip Okulu Müdür Yardımcısının resmi savcılık ifadesinde ise, "Öğrencilerimiz Ensar'da yatılı kalırlardı" dediğini belirten Kılıçdaoğlu, devletin görevlerinin arasında çocukların barınma ihtiyaçlarının karşılaması olduğunu kaydetti.

Kılıçdaroğlu ayrıca "Milli Eğitim Bakanlığı bu olaya bütün ayrıntılarıyla girmek ve toplumu aydınlatmak zorundadır. Yasadışı bu evlerden Türkiye'de kaç tane var. Bana gelen bilgi 10 binin üstünde olduğu şeklinde. O çocuklara orada ne yapılıyor, ne ders veriliyor. Yoksul ailelerin çocukları bunlar. İyi bir din eğitimi alsın diye gönderiliyor. Bunun üzerine sonuna kadar gideceğiz" dedi.

Karaman'da 10 çocuğun kaldıkları yurtta istismara uğramaları ile ilgili dava sürece 20 Nisan'da başlayacak. Bir öğretmenin tutuklu bulunduğu dosyada alınan ifadelerde bu yurtların Ensar yurtları olduğu ifade edildi.

Ensar Vakfı ise iddiaları reddeti ve davaya müdahil olma talebinde bulundu.


chp, kemal kılıçdaroğlu, haber, haberler, karaman, tecavüz, taciz, grup toplantısı, Milli Eğitim Bakanlığı, son haber
ÖNCEKİ Murat Karayılan'dan hendek itirafı SONRAKİ PKK AKP İlçe Başkanı'nı kaçırdı!