• USD  32,20
  • EURO  35,01
  • BORSA  10.643,58
  • ALTIN  2.500,70
SON DAKİKA

Kılıçdaroğlu: Sivil darbe hazırlığı yapılıyor

Kılıçdaroğlu: Sivil darbe hazırlığı yapılıyor

06 Mart 2016 10:16

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Eğer Anayasa’ya göre seçilip gelen birisi, ‘Ben Anayasa’yı tanımıyorum’ diyorsa, bir sivil darbenin ön hazırlıkları yapılıyor demektir” dedi.


TO Congresium’daki toplantıda Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi: “Bir kişi çıkıp, ‘yasama ve yargı organı benim için ayakbağı’ diyorsa, güçler ayrılığı ilkesini askıya alıyor demektir. Esnafın, tüccarın hangi baskılar altında olduğunu görüyorsunuz değil mi? Enselerinde boza pişiriyorlar, korkudan kimse ses çıkaramıyor. Ticaret odaları, sanayi odaları ‘Neden ekonomi kötüye gidiyor’ diyemiyorlar? Ecevit’in döneminde söylüyorlardı. Çünkü demokrasi vardı, özgürlük vardı. Öleceksek yiğitçe öleceğiz

BONZAİ PEYNİR EKMEK GİBİ
14 yıllık süre içinde fuhuştaki artış yüzde 790, adam öldürmede yüzde 261, cinsel tacizde yüzde 449, çocukların cinsel istismarında yüzde 434, uyuşturucu bağımlılığında yüzde 628. Uyuşturucu bağımlılığında yaş 10’a indi. Kalkmış ‘Çocuklara bira veriliyor’ diyor. Biradan vazgeçtik senin iktidarında okul bahçelerinde bonzai satılıyor. Bonzainin peynir ekmek gibi satıldığı bir ülkede gelecek kuşakları mahvediyorsunuz.

KİMSE DAVA AÇMIYOR
Sıfır terörle devraldılar, her gün 10’larca şehidimiz geliyor. Sorumlusu kim, AKP’nin yöneticileri terör örgütüne açıkça yardım ve yataklık yapmışlardır. Kimse ne hikmetse mahkemeye vermiyor. Bir gazeteye kayyum atandı. Kararı veren hâkim, siyasi otoritenin sopasını elinde taşıyan yargıçtır. Hâkim değil siyasi organın elemanıdır. 14 yılda AKP, şu anda bir devlet partisi konumundadır. Sivil toplumun, sendikaların, siyasi partilerin normal bir demokraside yapacakları mücadelenin sınırları aşılmıştır. Bu mücadele doğrudan doğruya AKP devletiyle yapılacak mücadeledir.”


kemal kılıçdaroğlu, terör, darbe, bonai, ecevit
ÖNCEKİ Neco kızlarından şikayetçi SONRAKİ Zaman ekibinden yeni gazete