• USD  32,23
  • EURO  35,18
  • BORSA  10.158,63
  • ALTIN  2.476,96
SON DAKİKA

Kılıçdaroğlu tek aday PM çarşaf liste

Kılıçdaroğlu tek aday PM çarşaf liste

16 Ocak 2016 18:59

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 1100 delegenin imzası ile adaylık başvurusu yaptı. Seçim çarşaf liste ile yapılacak.


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 35. kurultayda 1100’e yakın oyla genel başkanlığa aday gösterildiğini açıkladı.

Çarşaf liste olması konusunda genel başkan ve yönetimin en ufak bir tereddüdü olmadığını belirten Özel, “Maalesef kendilerini sürekli blok liste ile seçen ve seçtirenler CHP’nin liste yöntemi ile ilgili spekülasyon yarattılar. Ama CHP’de tüzüğümüzün de öngördüğü ve hepimizin sevdiği ve istediği parti içi demokrasinin çıtasını yükselttiğimiz çarşaf liste uygulanıyor. Genel Başkan ile ilgili hâlâ genel başkanı aday gösterme süresi dolmadı. İmza sayısının 1100’ye yaklaştığını divandan aldım. Halen genel başkanı aday gösteren ferdi veya il il delegelerin divana başvurdukları görüyoruz" diye konuştu.

Kurultay’da çarşaf liste olacağını belirten Özel, “Biz bunu ilk günden itibaren söylüyoruz tabii ki çarşaf liste olacak. Tüzüğümüze göre görüşmelere geçilmeden önce bir önerge ile blok liste kabul edilmezse otomatikman çarşaf oluyor. Çarşaf liste olacağı kesinleşti" diye konuştu.


chp, kurultay, kemal lılıçdaroğlu, çarşaf liste, özgür özel, murat larayalçın
ÖNCEKİ Domuz gribine 2 kurban daha SONRAKİ Hollanda: Esad Lahey'de yargılanmalı