• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.393,53
SON DAKİKA

Kılıçdaroğlu'ndan gündem olan adaylık yanıtı

Kılıçdaroğlu'ndan gündem olan adaylık yanıtı

07 Aralık 2020 22:15

AK Parti sıralarından “Aday ol” diye sataşmalara maruz kalan Kılıçdaroğlu, Hangi noktaya geldiniz? Benim aday olup-olamayacağımı size kim söyledi?” ifadelerini kullandı. Bu sözler Kılıçdaroğlu’nun gelecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olabileceği yönünde işaret olarak algılandı.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin 245 milyar lira açık vereceği 2021 yılı bütçesi hakkında TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında sert sözlerle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hükümetini hedef aldı. Kılıçdaroğlu’nun 2021 yılı bütçe teklifi ve Corona salgını gölgesindeki ekonomik gelişmelere ilişkin açıklamalarının yanı sıra gelecek seçimde Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda AKP’lilere verdiği yanıt ön plana çıktı.

Kılıçdaroğlu, konuşması sırasında “İlk seçimlerde demokrasiyi getireceğiz, ilk seçimlerde adaleti getireceğiz, ilk seçimlerde liyakati getireceğiz, ilk seçimlerde alın terinin ne kadar değerli olduğunu bütün dünyaya anlatacağız, ilk seçimlerde Türkiye Cumhuriyeti devletini Londra'daki tefecilerden kurtaracağız; herkesin bunu bilmesi lazım” dediği sırada, AK Parti sıralarından “Aday ol” diye sataşmalara maruz kaldı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, “Hangi noktaya geldiniz? Benim aday olup-olamayacağımı size kim söyledi?” ifadelerini kullandı. Bu sözler Kılıçdaroğlu’nun gelecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olabileceği yönünde işaret olarak algılandı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında, “Ben ne istiyorum? Ben tek adam rejimi istemiyorum. Ben ülkesinde esnafın ensesinde boza pişiren bir yönetim istemiyorum. Ben parlamenter sistem istiyorum, demokratik, halkçı, parlamenter sistem istiyorum. Ben her kuruşun hesabını veren bir siyaset anlayışı istiyorum. Ben tehdit edildiğim zaman mal varlığımla ‘Aramazsanız, incelemezseniz, şerefsizsiniz’ diyen bir siyaset istiyorum. Ben siyaseti zenginleşme aracı olarak gören bir kültürden gelmiyorum, ben siyaseti halka ve hakka hizmet eden bir anlayıştan geliyorum. Ben hiçbir zaman, hiçbir yerde haram lokmaya el uzatmadım, kimsenin hakkını, hukukunu çiğnemedim. Her zaman, her yerde adaletten yana oldum, adaleti her yerde savundum. Benim varlığımla beni tehdit edenlerin arkasında selam durmadım” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, daha önce VOA Türkçe’ye yaptığı açıklamada, olası Cumhurbaşkanlığı adayı için “siyasi parti genel başkanı olmamalı” demekle birlikte yine de seçim döneminde bunun değerlendirileceğini söylemişti. 


chp, aday, kılıçdaroğlu
ÖNCEKİ Davutoğlu da asgari ücret önerisni açıkladı SONRAKİ Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun adaylığına tepkisi: Müjde..