• USD  32,38
  • EURO  34,73
  • BORSA  10.025,91
  • ALTIN  2.430,98
SON DAKİKA

Kılıçdaroğlu'ndan tazminatlara ilk tepki

Kılıçdaroğlu'ndan tazminatlara ilk tepki

01 Aralık 2018 10:12

Avusturya'nın başkenti Viyana'ya bir ziyaret geçekleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ödeyeceği tazminatlarla ilgili konuştu.


Avusturya'nın başkenti Viyana'ya bir ziyaret geçekleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Avusturya Birliğinin 5'inci yıl kutlamasına katıldı.

Kılıçdaroğlu, burada ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine açtığı tazminat davalarını kazanmasıyla ilgili konuğtu  ve bunların düşünceyi açıklayıcı olduğunu söyledi. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Çifte vatandaşlık gibi çok sayıda vatandaşı mağdur eden uygulamalardan da söz ettik, bizim vatandaşlarımıza yönelik yapılan bu tür uygulamaların bizde rahatsızlık yarattığını, bunun bir şekilde aşılması gerektiğini de kendilerine ifade ettik." dedi.

TAZMiNATLAR

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının, 12 Aralık 2017'de bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle kendisine açtığı tazminat davası sonucunda mahkum edildiğini anımsatarak, "Bu, Türkiye'de düşünceyi özgürce açıklamaya getirilen bir settir." değerlendirmesinde bulundu.

BELEDİYE SEÇİMLERİ

Yaklaşan yerel seçimlerde, seçmenlerin sandığa gitmesinin önemine de dikkati çeken Kılıçdaroğlu, Avusturya'da yaşayan Türklerin de Türkiye'deki akrabalarına ulaşarak, yerel seçimlerde oy kullanmaları için teşvik etmeleri gerektiğini belirtti. 

İstanbulluların nefes almak için CHP'li belediyelere gittiği iddiasını dile getiren Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde sosyal demokrat belediyelere oy verildiği taktirde Türkiye'nin bütün kentlerinin Viyana gibi yaşanabilir bir atmosfere bürüneceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, etkinlik öncesi Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ) yetkilileri ve Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig ile de ayrı ayrı bir araya geldi.


tazminat, Avusturya, kılıçdaroğlu, yerel seçim
ÖNCEKİ Erdoğan'ın G-20 yemeğinde özel isteği SONRAKİ Selman Arjantin'de neden otelde kalmadı?