• USD  32,35
  • EURO  34,79
  • BORSA  10.268,76
  • ALTIN  2.393,73
SON DAKİKA

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldıran terörist öldürüldü

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldıran terörist öldürüldü

28 Mayıs 2018 14:31

İçişleri Bakanlığı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldıran teröristin Kars'taki operasyonda etkisiz hale getirildiğini duyurdu


Artvin'de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun içinde bulunduğu konvoya saldırı düzenleyen ve bir Jandarma erinin şehit edilmesine neden olan Velat (K) Behçet Avras isimli terörist etkisiz hale getirildi.


ARTVİN'DEKİ SALDIRIDA NE OLMUŞTU?

2016 ağustosunda Artvin'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyu hedef alınmıştı.

Kars'a giden Kemal Kılıçdaroğlu, buradan Artvin’in Şavşat ilçesini ziyaret etmiş, Şavşat'tan Ardanuç ilçesine doğru hareket eden CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna silahlı saldırı düzenlenmişti.

CHP konvoyunun önünde güvenliği sağlayan askeri araçta bulunan askerler, Yanıklı köyü yakınlarında bir grup teröristin mevzilendiğini fark etmiş, bu sırada teröristlerin açtığı ilk ateşte askeri aracın sürücüsü er ağır, iki astsubay ise hafif şekilde yaralanmıştı. Teröristlere karşılık verilmesi üzerine çatışma çıkmıştı.

ASKER KURTARILAMADI

Yaralı askerler, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Durumu ağır olan er, Artvin Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, geniş güvenlik önlemleri altında Şavşat Kaymakamlığı'na geçmişti.


chp, kemal kılıçdaroğlu, artvin, konvoy, behçet avras
ÖNCEKİ Düştü denilen küçük kıza istismar iddiası SONRAKİ Hükümete yakın o yazar da isyan etti