• USD  32,24
  • EURO  34,82
  • BORSA  10.055,98
  • ALTIN  2.429,92
SON DAKİKA

Konsolosluk saldırganı 1 ay önce tahliye olmuş

Konsolosluk saldırganı 1 ay önce tahliye olmuş

10 Ağustos 2015 16:18

Sarıyer’deki Amerikan Başkonsolosluğuna yönelik saldırıya ilişkin çarpıcı detaylar ortaya çıktı.


Sarıyer’deki Amerikan Başkonsolosluğuna yönelik saldırıya ilişkin çarpıcı detaylar ortaya çıktı.Saldırganların ikisinin de kadın olduğu öne sürüldü. Saldırıyı gerçekleştirenlerden birinin  konsolosluk yakınında bir eve girdiğinin belirlenmesinin ardından söz konusu ev özel TİM ekipleri tarafından sarıldı. Bir süre sonra evin kapısına bir ambulansın yanaştığı görüldü. Yaralı kadın saldırgan bir ambulansla evden çıkarıldı ve ambulansa konuldu.

51 YAŞINDA VE KALP RAHATSIZLIĞI VAR

Yaralı olarak yakalanan kadının Hatice Aşık olduğu açıklandı. 51 yaşındaki Aşık’ın DHKP-C operasyonlarında tutuklandığı, cezaevinde kaldığı ve polis tarafından canlı bomba olarak fotoğraflarının bile dağıtıldığı öğrenildi. Ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Aşık’ın  kalp rahatsızlığı olduğu için kalp cerrahisi ve ortopedi servisinde tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Saldırganın aynı zamanda hemşire olduğu ancak görev yapmadığı iddia edildi. Polis ekipleri hastane önünde yoğun güvenlik önlemi aldı.

GEÇTİĞİMİZ AY TAHLİYE EDİLMİŞ

Hatice A.’nın İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanırken geçtiğimiz ay tahliye edildiği ortaya çıktı.  Hatice A.’nın, İstanbul 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde “kasten öldürme, anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçlarından yargılandığı öğrenildi.

Aynı davada 6 sanık yargılanırken, davanın 8 Temmuz 2015’te görülen duruşmasında 3 yıldır tutuklu sanık Hatice A. ve avukatı tahliye talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, delillerin toplanmış olması ve tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alarak sanık Hatice A.’nın tahliyesine karar verdi.

Mahkeme, Hatice A. hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyarken 6 sanıktan ikisinin halen tutuklu yargılandığı öğrenildi. Bir sonraki duruşma 5 Ekim’de görülecek.


haber, haberler, abd konsolosluğu, hatice aşık, konsolosluk saldırganı
ÖNCEKİ Bahçeli koalisyona yeşil ışık mı yaktı? SONRAKİ İstanbul'daki saldırıları o örgüt üstlendi