• USD  32,20
  • EURO  34,98
  • BORSA  10.739,57
  • ALTIN  2.498,65
SON DAKİKA

Konsoloslukta bir gözaltı kararı daha

Konsoloslukta bir gözaltı kararı daha

09 Ekim 2017 10:54

Amerikan Konsolosluğu'nda Emniyetle ilişkileri götüren bir isim için Başsavcılık tarafından verilen tutuklama kararı tebliğ edildi.


ABD ile Türkiye arasındaki vizeleri askıya almaya kadar gider krizi, ABD konsolosluk çalışanı Metin Topuz'un tutuklanması başlatmıştı. Bugün yeni bir gözaltı kararı daha çıktı.

ABD Büyükelçisi Bass, tutuklanmaya ilişkin rahatsızlığını dile getirirken, “hükümetten bazılarının intikam peşinde olduğunu” söylemişti. Topuz’un tutuklanmasının ardından ABD Büyükelçiliği de Ankara’ya tepkisini “Mahkeme yerine medyada yargılıyorsunuz” diyerek göstermiş ve “Ortaklığımızı bozuyorsunuz” uyarısında bulunmuştu. Açıklamada, “Amerikan hükümeti, ABD’nin İstanbul


Başkonsolosluğu’nda görevli bir yerel çalışanın 4 Ekim tarihinde tutuklanmasından ve Türk hükümeti kaynakları tarafından sızdırılan ve görünüşe göre bu çalışanın hukuka dayalı bir mahkeme yerine medyada yargılanmasının amaçlanmasından büyük bir rahatsızlık duymaktadır” denilmişti. Askıya almayla, Trump’ın Başkanlık Kararnamesi’yle büyük tartışma yaratan kararı sonucu ABD’nin vize vermediği ülkeler olan Suriye, İran, Libya, Somali, Sudan ve Yemen’in yanına pratikte Türkiye de eklenmiş oldu.

KİMLERİ ETKİLEYECEK?

Washington ve Ankara'nın karşılıklı aldığı 'Başvuruları askıya alma' kararından, halihazırda, vizesi olanlar, ya da vize başvurusu yapıp onay alanlar etkilenmeyecek. Bunun dışında kalan ve seyahat etmek isteyen Türk ve ABD vatandaşları mağdur olacak.

 


türkiye, abd, Washington, yemen, vize, konsolosluk, Sudan
ÖNCEKİ Yasak aşk yaşayan milletveklleri kim ? SONRAKİ İş dünyasından ilk yorum