• USD  32,43
  • EURO  34,64
  • BORSA  10.045,74
  • ALTIN  2.386,73
SON DAKİKA

Koray Aydın'dan Ümit Özdağ'a:Her yerde kaybettin...

Koray Aydın'dan Ümit Özdağ'a:Her yerde kaybettin...

23 Ekim 2020 01:45

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'de kriz yaratan iddialarının ardından Koray Aydın'la görüştü.


Aytun Çıray hakkında "etkisiz eleman ve yalan konuşuyor" diyen Aydın, Ümit Özdağ için "İstanbul’da taraf oldun kaybettin, FETÖ’cü diye suçladın seçilen adayı. Bursa’daki adayı da yine FETÖ’cü diye suçladın o da kazandı seçimi. Yine Ankara’da, Antalya’da aday çıkardın, kaybettin; her yerde kaybettin" ifadelerini kullandı. Muharrem Sarıkaya'nın Habertürk'teki "Hedefteki Koray Aydın konuştu: “Gücümün sahibi Akşener’dir…” başlıklı yazısı şöyle:

İYİ Parti’de kongre süreci sonrası Genel İdare Kurulu (GİK) listesine giremeyen milletvekillerinin hedefinde Teşkilat Başkanı Koray Aydın vardı. Bugüne kadar gelen eleştirilerin hiç birine yanıt vermek istemedi, Teşkilat Başkanı olarak sessizliğini korudu. Ümit Özdağ’ın ileri sürdüğü iddialar ve bu kapsamda yaşanan gelişmeler üzerine dün kendisini aradım ve ne düşündüğünü sordum. “Sen yılların siyaseti takip eden gazetecisin, Koray Aydın liste çıkarsa böyle bir liste mi çıkarırdı? Liste çıkarmadım…” diye soruyla başladı. Devamını da aynı samimiyet içinde getirdi: “Şunu açık söylüyorum, önceki kongrede liste çıkardım, Aytun Çıray da o dönem listemdeydi. Bizim listemizde olanların hepsi kazandı. O zaman 50 kişiydi GİK, biz 10 kişi de dışarıdan gelsin istedik, bilinçli ve şuurlu bir işlem yaptık. O gün 40 kişilik listenin hepsi de seçildi. Ama bu kongrede ben liste çıkarmadım.”

“O KADAR ACEMİ BİR ADAM MIYIM?” Bu aşamada listenin kimin tarafından çıkarıldığını sordum, “İl başkanları hazırlamış, ama acemice” dedi. Neden böyle düşündüğünü sorduğumda ise şu yanıtı verdi: “Çarşaf liste dediğiniz zaten böyle bir yarışın sonucudur. Şuna oy verme buna oy ver denilir ki oraya girebilsin. Bazı iller bunu yazılı yapmışlar ama acemilik yapmışlar. Zaten ben organize etsem o liste öyle olmazdı ki; çünkü Ümit Özdağ’ın, İsmail Koncuk’un aday olmadığını biliyorum. Bunları bilip niye öyle bir liste yapayım ki, o kadar acemi bir adam mıyım?” İYİ Parti kongre sürecinin ilk kez bu dönem mahalle delegelerinden başlayarak oluşturulduğunu belirtti. Bazı illerde 4-5 aday yarışırken, 50 ilde aday sayısının 2’den fazla olduğunu belitti. Kıl payı farkla seçim kazanan il başkanlarının olduğunu, bunlara da müdahale etmediklerini bildirdi.


seçim, koray aydın, ümit özdağ, iyi parti
ÖNCEKİ 2021'de tatil bekleyenlere kötü haber SONRAKİ Flaş! Virüs tırmanışa geçti