• USD  32,21
  • EURO  35,13
  • BORSA  10.158,63
  • ALTIN  2.472,30
SON DAKİKA

Kritik görüşme öncesi bomba iddia

Kritik görüşme öncesi bomba iddia

08 Ağustos 2015 14:28

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Pazartesi günü görüşeceği Başbakan Ahmet Davutoğlu ile koalisyon konusunda Dışişleri ve Milli Eğitim bakanlıklarında ısrarcı olacağı belirtildi.


Bu iki bakanlık dışında Çalışma Bakanlığı’nın da talep edileceği Adalet ve İçişleri arasında da tercih yapılacağı bildirildi.


Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapacağı görüşme öncesi kurmayları ile toplanarak görüş alış verişinde bulunacak. Pazartesi görüşmesinin ardından da Salı günü MYK’sını, Çarşamba günü de olağanüstü grubunu topalyın milletvekillerini bilgilendirilecek. Koalisyon konusunda karar verme yetkisi olan Parti Meclisi de önümüzdeki hafta toplantıya çağırılacak.
 
Sözcü'nin haberine göre; CHP, Davutoğlu ile yapılacak kritik toplantıda koalisyon şartı olan 14 ilkeyi kapsayan 5 sorun başlığının çözülmesi kaydıyla “Büyük Koalisyon’’ için sıcak yaklaşım sergiliyor. Görüşmede en büyük fikir ayrılığı, 17-25 başta olmak üzere yolsuzluklar ve Cumhurbaşkanının Anayasal çizgisine ilişkin konu başlıklarında yaşanacak. Acilen çözülmesi gerektiği vurgulanan, “Eğitim, Dış politika, Kürt sorunu, Yeni Anayasa ve Ekonomi” konu başlıklarında da tarafların çok yakın olmadığı konuşuluyor.
 
Kulislerde özellikle eğitim ve dış politikanın iki partinin uzlaşmaya en uzak olduğu noktalar olduğu belirtilirken, bakanlıkların paylaşımında gözetilecek hassas dengelerin Büyük Koalisyon’u mümkün kılabileceği değerlendiriliyor. Adalet ya da İçişleri bakanlıkları CHP’nin seçim vaadlerini gerçekleştirmesi için önem taşıyor.
 
CHP bu bakanlıkların yanı sıra Dışişleri ve Milli Eğitim bakanlıklarında ısrarcı olacak. Çalışma Bakanlığı’nın yanı sıra yatırımcı bir bakanlık da talep edilecek.
 
Öte yandan CHP (B) planı olarak seçim hazırlıklarına da başladı. Bayrak, afiş, el ilanı gibi özellikle CHP’nin 14 koalisyon şartının yer aldığı ve bu süreçte “Önce biz demedik önce Türkiye dedik” eksenli çalışmaların hazırlanması istendi.


koalisyon, kemal kılıçdaroğlu, ahmet davutoğlu, akp, haber, haberler
ÖNCEKİ HDP: Öcalan gelip müzakereleri yürütsün! SONRAKİ TRT Demirtaş'a sansür mü uyguluyor?