• USD  32,25
  • EURO  34,79
  • BORSA  10.247,75
  • ALTIN  2.401,01
SON DAKİKA

Kriz çıkarmak isteyenlere geçit vermeyeceğiz

Kriz çıkarmak isteyenlere geçit vermeyeceğiz

04 Ekim 2015 14:13

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, "13 yılın kazanımlarının heba olup gitmesine izin vermeyeceğiz. Kaosa, krize, kriz çıkarmak isteyenlere hiçbir suretle geçit vermeyeceğiz" dedi.


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu "AK Parti Seçim Beyannamesi"ni açıklıyor.

Başbakan Davutoğlu, açıklamayı yapmak üzere ATO Congresium'a eşi Sare Davutoğlu ile geldi.

Salona gelişinde vatandaşları selamlayan Davutoğlu, Türk bayrağı ve parti bayraklarıyla karşılandı.

Davutoğlu, salona "Davutoğlu Ahmet Hoca" şarkısı eşliğinde girdi.  Başbakan Davutoğlu konuşmayı yapmak üzere kürsüye çıktığında ise AK Parti'nin seçim müziği olarak kullanılacağı açıklanan "Haydi Bismillah" isimli şarkı çalındı.

Tweet attı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, salona gelişinden önce twitter'dan paylaşımda bulundu.

"İlk Günkü Aşkla Hep Birlikte, Daima İnsan, Daima Hizmet için, Türkiyem için" tweetini  #AKBeyanname etiketiyle atan Davutoğlu, tweetine seçim beyannamesine ilişkin görselleri de ekledi.

Birbirimizi kırmayalım

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısında yaptığı konuşmasında, "Bütün partilerimize bir kez daha siyasi nezaket kuralları içinde medeni bir rekabet diliyorum. Bütün partiler, karşılıklı saygı içinde söyleyeceklerini milletimize anlatacaklarını dile getirsinler, ama birbirimizi kırmayalım, birbirimizi üzmeyelim, hakaret ve tahkir yerine güzel sözlerle birbirimize hitap edelim. 1 Kasım seçimleri şimdiden milletimize hayırlı olsun" dedi.

"Sundukları seçim beyannamesinin, masa başında, dar katılımla hazırlanmış bir beyanname değil; milletin katılımıyla geniş bir konsensus ve mutabakatla hazırlanmış bir beyanname olduğunu" vurgulayan Davutoğlu, "Bugün, milletimizin huzuruna yine Türkiye'nin sesi olarak çıkmış bulunuyoruz. AK Parti, bütün unsurları, bütün birikim ve kararlılığıyla 1 Kasım'a hazırdır, yola çıkmaya hazırdır" diye konuştu.

Davutoğlu "Milletimizle el ele, gönül gönüle 13 yılın atılımlarını daha ileri seviyelere taşıyacağız. 13 yılın kazanımlarının heba olup gitmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Kaosa, krize, kriz çıkarmak isteyenlere hiçbir suretle geçit vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ahmet Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Geleceğimiz adına, istikrarımız adına ülkenin yegane umudunun AK Parti olduğu gerçeği bir kez daha ortaya çıktı. Yeni bir seçime giderken Türkiye'yi geleceğe taşıyacak vizyona, ilkelere, programa, projelere, enerjiye, kararlılığa ama en önemlisi aşka sahip olan yegane parti AK Parti'dir. Biz sadece hedefler belirlemiyoruz, bu hedeflere ulaşma yolunda geçmiş 13 yılın somut atılımlarını teminat olarak ortaya koyuyoruz. Huzur ve istikrar, 1 Kasım seçimlerinde temel vizyonumuzdur. Büyük Türkiye, yeni Türkiye, demokratik Türkiye vizyonu, 1 Kasım seçimlerinin temel vizyonudur."

Ak Parti'nin kurulduğu günden beri, sadece ve sadece milletin sesi, milletin temsilcisi olduğunu ifade eden Davutoğlu, "AK Parti bugüne kadar statükonun değil, vesayetin değil; değişimin, reformların, sessiz kitlelerin sesi olmuştur. Dünyada da sessiz masumların gür sesi AK Parti ve AK Parti'nin yönettiği Türkiye Cumhuriyeti devleti olmuştur" dedi.

Davutoğlu, "Aynı kıbleye yönelenlerin kıblesini değiştirmeye kimse muktedir olamayacaktır" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Kimse başladığımız işi yarım bırakacağımız vehmine kapılmasın. Kamu düzeni ihdas edilene, bütün silahlar gömülene, üzerine beton dökülene kadar bu mücadelemiz sürecek. Bu milletin birliğine, insanlarımızın kardeşliğine yönelen her türlü tehdide karşı dimdik ayaktayız. Sırtını dağa yaslayan, dağdan aldığı emirle siyaset yapanların aramıza nifak tohumları ekmesine, bin yıllık kardeşliğimizi zedelemesine kesinlikle izin vermeyiz. Terörün arkasındaki hain odaklar, çözümden rahatsız olan odaklardır. Bu engelleri ortadan kaldıracak ve kardeşliğimize halel getirmeyecek şekilde bütün ülkeyi bütünleştirecek toplumsal uzlaşı çalışmalarına devam edeceğiz."

"Bu millet bir daha şahit olmayacak"

Gerçekleştirdikleri sessiz devrimlerle, geçmişin vesayetçi anlayışıyla mücadele ettiklerini, bundan sonra da hiçbir vesayete izin vermeyeceklerini vurgulayan Davutoğlu, "Ne karanlık mahfillerin ne de paralel odakların vesayetine bir daha bu millet şahit olmayacak, izin vermeyeceğiz" dedi.

"Hiçbir zaman unutmayacağım"

Konuşmasında Filistin'e de değinen Davutoğlu şunları kaydetti:

"Hiçbir zaman unutmayacağım hatıralardan biri 29 Kasım 2012'de BM Genel Kurulu'nda Filistin'in üye olmayan devlet statüsünde tanınmasında Filistin adına konuşan tek Dışişleri Bakanı olarak Türkiye'nin ve sizin sesinizi orada yükseltmemdi. O gün orada o konuşmada demiştim ki 29 Kasım 2012'de, 'Birileri istemese de bir gün Filistin bayrağı bu binanın önünde dalgalanacaktır'. Allah'a hamdolsun o konuşmayı yapan, sizler adına yapan bu kardeşiniz geçtiğimiz günlerde BM binası önünde Mahmud Abbas'ın, Filistin Devlet Başkanı'nın hemen yanında o bayrağın göndere çekilmesine şahit oldu. Bu gözler onu gördü ya, inşallah bir gün o bayrağın Kudüs'te, Mescid-i Aksa'da dalgalanmasını da hep beraber göreceğiz." 

AA


ak parti, ahmet davutoğlu, 1 kasım seçim bildirgesi, ATO Congresium
ÖNCEKİ Apple'dan 700 milyar dolarlık kampüs SONRAKİ Tek yerli ve milli parti CHP'dir