• USD  32,41
  • EURO  34,80
  • BORSA  10.208,65
  • ALTIN  2.399,54
SON DAKİKA

Küçük Öykü'nün kalbi daha fazla bekleyemedi

Küçük Öykü'nün kalbi daha fazla bekleyemedi

25 Ocak 2016 14:04

13 yaşında yaşam savaşı veren kalp hastası Zeynep Öykü Ertok için uygun kalp bulunamayınca bugün sabah kötü haber geldi


Kalp nakli gerçekleştirilemeyen Öykü'nün babası Tugay Ertok, kızını kaybettiğini Twitter'dan duyurdu. Acılı baba "Her öykünün bir sonu var. Başınız  sağolsun. Biricik kızımı, evladımı, Prensesimi kaybettik." sözleriyle kızının ölümünü duyurdu. Acılı baba yine Twitter'dan şu sözlerle helallik istedi: Öykü hepinizden helallik istiyor... Hakkınızı helal edin kızıma.
İstanbula evimize dönüyoruz.

1,5 YAŞINDAYKEN TEŞHİS KOYULDU
Zeynep Öykü Ertok'un 1.5 yaşındayken kalp hastası olduğu ortaya çıktı. 13 yaşına kadar yaşam savaşı veren ve Fenerbahçe taraftarı olan Öykü'ye tuttuğu takımın futbolcuları da destek olmuştu. Geçtiğimiz aylarda Fenerbahçeli futbolcu Hasan Ali Kaldırım da Twitter adresinden "Pazartesi Öykü için oynayacağım, Salı günü sesini duyacağım Allah'ın izniyle." diye paylaşım yaparak Öykü'ye moral vermişti.

"ACİLİN ACİLİ" LİSTESİNDEYDİ

Öykü’ye 1,5 yaşındayken hipertrofik kardiyomiyopati teşhisi konulmuştu. Ankara Başkent Hastanesi’nde tedavi altında olan Öykü’nün yaklaşık bir buçuk ay önce kalbi durmuş ve doktorları tarafından uyutulmuştu. Bunun üzerine baba Tugay Ertok, sosyal medyadan Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunmuş ve kızının nakil bekleyenler sırasında ‘acilin aciline’ alınmasını istemişti. Kısa bir süre sonra de Öykü, ‘acilin acili’ listesine alınmıştı.

 


twitter, sağlık bakanlığı, öykü ertok, Kalp, acil, başkent hastanesi, hasan ali kaldırım, turgay ertok
ÖNCEKİ Siirt'te asker-polis ortak operasyon yapıyor SONRAKİ Çocuk gelin Emine Erdoğan'dan yardım istedi