• USD  32,47
  • EURO  34,84
  • BORSA  10.082,77
  • ALTIN  2.436,24
SON DAKİKA

Küfür eden liderin üstünü çizdi

Küfür eden liderin üstünü çizdi

06 Eylül 2016 10:42

ABD Başkanı Barack Obama, kendisine "o. çocuğu" diyen Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte ile Laos'ta yapacağı görüşmeyi iptal etti.


Açıklama Obama’nın Ulusal Güvenlik Sözcüsü Ned Price tarafından yapıldı. Obama-Duterte görüşmesi, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği’nin (ASEAN) Laos’taki zirvesi kapsamında planlanmıştı. Price, Obama’nın Duterte yerine Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye ile bir araya geleceğini söyledi.

Obama görüşmede Filipinler’de uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen operasyonlarda, hükümet güçleri tarafından yapıldığı iddia edilen yargısız infazları gündeme getireceğini belirtmişti.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte ise bunun üzerine “O…. çocuğu, eğer bunu yaparsan görüşmede suratına küfredeceğim” demişti.

Duterte’nin devlet başkanlığı koltuğuna oturmasından bu yana 2 bin 400’den fazla kişi uyuşturucu ile mücadele kapsamındaki operasyonlarda öldürüldü.

Duterte başkan seçilmeden önce Katolik Kilisesi’nin lideri Papa Francesco’ya ve ABD’nin Manila Büyükelçisi’ne de Obama için kullandığı küfrü kullanmıştı.


abd, obama, filipinler, ned price, duterte, park guen hye
ÖNCEKİ Sanayi devlerine büyük soruşturma SONRAKİ Dizilerde çalışanlar için önemli düzenleme