• USD  32,21
  • EURO  35,12
  • BORSA  10.158,63
  • ALTIN  2.472,82
SON DAKİKA

Kulisleri karıştıran istifa sinyali

Kulisleri karıştıran istifa sinyali

26 Şubat 2018 08:51

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'istifa sinyali' vermesi, Ankara koridorlarını karıştırdı. Kulislerde Süleyman Soylu'nun 'neden istifa edeceğine ya da neden görevden alınacağına' dair çok sayıda iddia var.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, memleketi Trabzon’da AKP’li gençlere yaptığı konuşmada, “Eğer, sıkıntıda olduğunuz görülüyorsa geri çekilmekten hiçbir zaman vazgeçmeyin. Geri çekilmek de bir erdemdir. Geri adım atmak da bir erdemdir. Recep Tayyip Erdoğan’ın bir neferiyim. Hangi görevde olursam olayım Recep Tayyip Erdoğan’ın neferi olarak hayatıma devam edeceğim. Hakkınızı helal etmenizi diliyorum. En önemli görev Trabzon milletvekilliğidir. En çok özlediğim kızım ve oğlumdur. Allah inşallah çok yakın bir zaman içerisinde onlarla daha çok sık birlik ve beraber olmak nasip eder” dedi.


Soylu’nun bu sözleri Ankara kulislerini hareketlendirdi. Ankara koridorlarında Süleyman Soylu’nun önümüzdeki birkaç gün içinde istifasını sunacağı konuşulmaya başlandı.

SÜLEYMAN SOYLU NEDEN İSTİFA EDİYOR?

Soylu’nun neden istifa edeceğine ilişkin ise çeşitli söylentiler hakim. Sözcü'nün haberine göre, bunlardan en çok dillendirileni ise Soylu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok yakın olan bazı bakanlarla arasında yaşanan gerginlik.
AKP HÜKÜMETLERİNİN 6’NCI BAKANI

İçişleri Bakanlığı görevinde ise seçim dönemlerinde ve 7 Haziran döneminde kurulan geçici seçim hükümetinde yer alan tarafsız bakanlar (Osman Güneş, Sebahattin Öztürk ve Selami Altınok) dışında 6 bakan görev yaptı. Bunlar sırasıyla şöyle;


akp, istifa, süleyman soylu, trabzon, ç, şleri bakanlığı
ÖNCEKİ Borcu olanlara sürpriz af SONRAKİ Murat Hazinedar'a bir şok daha