• USD  32,49
  • EURO  34,72
  • BORSA  10.045,74
  • ALTIN  2.404,35
SON DAKİKA

Kumçatı’da şeriat düzenine mi geçildi?

Kumçatı’da şeriat düzenine mi geçildi?

08 Şubat 2020 02:02

Şırnak’ın Kumçatı Beldesi’nde ilginç bir karara imza atıldı. Kumçatı’da bulunan Belediye Başkanı Nimet Demir, Belde Başkanı Mehmet Demir, Kumçatı’da bulunan imamlar ve muhtarlar ortak bir bildiriyle düğünlere ilişkin yeni kararlar aldı ve altına imza attı.


Kararda ayrıca gelinliğin de islami usullere göre olacağı yazıldı. Çok sayıda kişinin altına imza attığı bu karar “şeriat tartışmalarını” da bir kez daha açtı.

Kumçatı dahil olmak üzere Şırnak ve Van’da da mensupları bulunan Batuyan Aşireti’ndeki evliliklere ilişkin yeni kararlar alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı’nın evlilikleri eşvik eden açıklamalarından sonra Kumçatı’da böyle bir karar alındı. Karar’da evlilik oranlarının ekonomik kriz nedeniyle düşmesinin de bunda etkili olduğu ifade ediliyor.

Çok sayıda erkeğin altına imza attığı bildiride başlık parasının tamamen kaldırıldığı, kayınpederin geline verdiği “Şiran’ın” kaldırıldığı belirtildi. Kararda ilginç bir şekilde şeriata uygun bir şekilde gelinin giyineceği de vurgulandı. Takı alımlarında da beli limitlerin olacağı belirtildi.

Bildiride takılara ilişkin de şu kararlar çıktı:

1 çift altın bilezik
 75 cm altın zincir
 1 altın küpe
 2 adet altın yüzük


evlilik, Şırnak, diyanet, şeriat, Kumçatı
ÖNCEKİ Halkın 4.5 milyonuyla 9 gün yiyip içip yatmışlar! SONRAKİ Tarikat bağlantılı fuhuş çetesi!