• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Kurtulmuş'tan Gülşen Tepkisi: Ötekileştirici, Aşağılayıcı Düşmanca...

 Kurtulmuş'tan Gülşen Tepkisi: Ötekileştirici, Aşağılayıcı Düşmanca...

25 Ağustos 2022 11:16

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, konserindeki "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Gülşen'e tepki gösterdi


Kurtulmuş, “İmam Hatiplilere ya da bir başkasına karşı sorumsuz, ötekileştirici, aşağılayıcı, düşmanlaştırıcı ifadeler kullanmak kimsenin haddi değildir” dedi. 

Şarkıcı Gülşen’in nisan ayında verdiği konserindeki “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi. Sapıklığı oradan geliyor herhalde" açıklamasının gündem olmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatıldı. 


Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın ardından AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da Twitter’da  Gülşen'in imam hatip okulları ve mensuplarına yönelik ifadelerini kınadı. 

Kurtulmuş Twitter’da yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı: 

"Milletimizin gözbebeği, ülkemizin en başarılı eğitim kurumlarından, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz İmam Hatip Liselerine karşı ortaya konulan nefret söylemini esefle kınıyorum.

İmam Hatiplilere ya da bir başkasına karşı sorumsuz, ötekileştirici, aşağılayıcı, düşmanlaştırıcı ifadeler kullanmak kimsenin haddi değildir."


ÖNCEKİ Eşi Tarafından Öldürülen Kadına Ne Yapalım Evinin Önünde mi Yatalım Denmiş SONRAKİ Fatih Altaylı: Vize Sorunun Nedeni Vatandaşlık Verilen Göçmenler!