• USD  32,35
  • EURO  34,77
  • BORSA  10.263,94
  • ALTIN  2.392,58
SON DAKİKA

Kuzey Afrika sıcakları başlıyor...

Kuzey Afrika sıcakları başlıyor...

29 Haziran 2017 10:04

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki 7 günün hava tahminlerini açıkladı. Uzmanların da uyarılarda bulunduğu tahminlere göre, Kuzey Afrika'dan gelen sıcak havanın etkisine giriyoruz


29 Haziran 2017 09:40 
Dikkat! Kuzey Afrika sıcakları başlıyor...
PAYLAŞ
TWITTER
 

PaylaşTweetlePaylaşPaylaşGönder
Meteorolojinin son verilerine göre Türkiye'de sıcaklıklar son zamanlarda normalin 6-7 derece üzerinde seyrediyor. Bugünden itibaren Türkiye genelinde salı gününe kadar yüksek sıcaklıklar gözlenecek ve sıcaklıklar normal değerlerin 6-10 derece üzerinde olacak. Yer yer sıcaklık rekorları kırılacak. Kuzey Afrika'dan gelen sıcak hava kütlesinin etkisinde kalacak olan ülkemizin İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri sıcaktan daha çok etkilenecek.

SIVI KAYBINA DİKKAT

Türk Kardiyoloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol, "Öğle saatlerinde vatandaşlar dışarıda olmaktan kaçınsın, açık renk giysiler giysinler. Özellikle kalp-damar ve yüksek tansiyon hastalarının aşırı sıvı kaybına karşı önlem almaları gerekir. Bu hastalarımızın günlük ilaç takiplerinin dışında kullandıkları idrar söktürücü ilaçlarını dozunu mevsimlere göre ayarlamak sıvı kaybını kontrol altında tutmak çok önemli" dedi.


BU 7 KENTE DE UYARI GELDİ

Meteorolojiden, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis ve Gaziantep için kuvvetli sıcak hava uyarısı yapıldı. Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 30 Haziran Cuma gününden itibaren Kuzey Afrika üzerinden gelecek sıcak hava dalgası ile birlikte, normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde gerçekleşmesi bekleniyor. Bölgede gerçekleşmesi beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının, Adana’da 40-42, Mersin merkezde 37-38, Mut ilçesi ve çevresinde 44-46, Osmaniye’de 40, Hatay merkezde 42 ve doğu ilçelerinde yer yer 47, Kahramanmaraş’ta 40-41, Kilis ve Gaziantep il merkezlerinde 40-42 ve bazı ilçelerinde (Araban-Karkamış-Nizip-Elbeyli) 44-45 derece olması tahmin ediliyor. Sıcak hava dalgasının, önümüzdeki hafta etkisini kaybedeceği ve hava sıcaklıklarının azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği bekleniyor.


ÖNCEKİ PKK'lı teröristler Türk bayraklı tişört giyiyor SONRAKİ Ahmet Hakan Şeyma Subaşı'yı adeta bombaladı