• USD  32,24
  • EURO  34,83
  • BORSA  10.055,98
  • ALTIN  2.422,67
SON DAKİKA

Laiklik konuşmasına gözaltı

Laiklik konuşmasına gözaltı

02 Ocak 2017 08:39

Kahvehane konuşmasında laiklik çağrısı yapıp IŞİD'i lanetleyen ve Twitter'da İçişleri Bakanlığına ihbar edilen gençlerden Ayşegül Basar'ın gözaltına alındığı öğrenildi


Dün İstanbul Okmeydanı’nda bir grup gencin kahvehaneleri dolaşarak laikliğin önemini anlatan görüntüleri, twitter üzerinden İçişleri Bakanlığı ihbar hattına şikayet edilmiş ve gençlenr gözaltına alınması talep edilmişti.

Görüntülerde yer alan Halkevi Üyesi Ayşegül Basar’ın sabah saatlerinde gözaltına alındığı öğrenildi. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Basar için beş gün gözaltı süresi alındığını söyledi. CHP’li vekil, Basar’ın Kulaksız Karakolu’na götürüldüğünü duyurdu. Yarkadaş, “Twitter üzerinden hedef gösterilen Halkevi Üyesi ve Cumhuriyet Gazetesi çalışanı Ayşegül Başar’ı gözaltına almak, laikliğe sahip çıkanlara gözdağı vermektir” dedi.

Ayşegül Basar ve arkadaşlarının Reina katliamının ardından anayasanın temel ilkelerini anlatan konuşmalar yaptıklarını ve halkı teröre karşı bileşmeye çağırdıklarını anlatan Yarkadaş,
“İçişleri Bakanlığı, gençlerin IŞİD karşıtı propaganda yapmasından niye rahatsız oluyor? AKP ve medyası, IŞİD lanetlenince niye gocunuyor?” diye sordu.  Ayşegül Basar’ın derhal serbest bırakılmasını isteyen Yarkadaş, “Beş gün gözaltı süresi almışlar bir de… Hangi suçu işlemiş, neyi soracaklar!” Tepkisini gösterdi. IŞİD’in, AKP’nin bumerangı haline döndüğünü belirten Yarkadaş, “Bu gerçek konuşulmasın diye, halka gözdağı vermek istiyorlar” dedi.


akp, istanbul, gözaltı, okmeydanı, laiklik
ÖNCEKİ İngilizlerden çarpıcı Türkiye analizi SONRAKİ Lindsay Lohan'dan İstanbul paylaşımı