• USD  32,40
  • EURO  34,59
  • BORSA  10.045,74
  • ALTIN  2.386,00
SON DAKİKA

LG'nin çift ekranlı bombası: LG V10

LG'nin çift ekranlı bombası: LG V10

15 Eylül 2015 11:14

LG, çift ekranla tasarladığı yeni akıllısı V10'un üzerindeki örtüyü kaldırmaya hazırlanıyor.


LG'nin çift ekranla tasarladığı yeni akıllısı V10'un üzerindeki örtü, firmanın 1 Ekim tarihinde New York'ta düzenleyeceği etkinlikle birlikte kalkacak.
Karşımıza ilk olarak bu ayın başında çıkan modeli rakiplerinden ayıran en önemli özellik çift ekrana sahip oluşu. Gerçi çift ekran diyoruz ama aslında durum tam olarak bu da değil. Şöyle ki bu ikincil ekran gördüğümüz gibi üzerinde iki tane sensöre yer verilen bir ek katmandan fazlası değil. Bu sensörlerin yakınlık ve ışık algılayıcıları olma ihtimali yüksek ama diğer yandan LG normalde üst kasaya rahatlıkla yerleştirebileceği bu sensörler için neden böyle bir yardımcı ekran tasarımına gitsin ki? Açıkçası çok mantıklı gelmiyor bu bize. Bekleyip göreceğiz artık.
Modelin muhtemel teknik özelliklerine baktığımızda ise karşımıza 5.7-inç (2560x1440) IPS ekran, Snapdragon 808 yongaseti, 3GB RAM ve 64GB dahili hafıza (+microSD) çıkıyor. Çift LED flaş ve lazer odaklanma sensörüyle desteklenen kameralar ise arka ve ön için sırasıyla 16 ve 5 MP çözünürlüğünde. Kameranın altında ise ekranı aç-kapa tuşu mevcut. Bu tuşun altında parmak izi okuyucusu olup olmadığı ise henüz belirsiz.
Çıkarılabilir formda plastik arka kapaktan anladığımız ise bataryanın değiştirilebilir oluşu demek. Bu çok önemli bir detay çünkü malum Samsung'un da yekpare kasaya geçişiyle birlikte LG amiral gemilerini değiştirilebilir bataryalı tasarlayan tek ana akım üretici olarak kaldı.
Velhasıl özetle tepe seviye olmasa bile üst seviye bir modelle karşı karşıya olduğumuzu söyleyebiliriz. Tabii asıl (hatta tek) merak ettiğimiz şeyse bu yardımcı ekranın ne işe yarayacağı...

YENİ ŞAFAK


lg, yeni telefon, LG V10, çift ekran
ÖNCEKİ AKP yine tek başına iktidar olamıyor SONRAKİ Muş'ta hain saldırı: 12 asker yaralı!