• USD  32,44
  • EURO  34,75
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.439,48
SON DAKİKA

Liseli Cansu'nun katiline 24 yıl hapis

Liseli Cansu'nun  katiline 24 yıl hapis

17 Mayıs 2018 09:51

İstanbul Bağcılar'da yaklaşık 1,5 yıl önce 16 yaşındaki Cansu Çaptı'yı sokak ortasında pompalı tüfekle öldüren Mehmet A.K. (18)' nin yargılandığı davada karar açıklandı


Bakırköy 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen  karar duruşmasına tutuklu Suça Sürüklenen Çocuk (SSÇ) Mehmet A.K. ,taraf avukatları ve ölen  Cansu Çaptı’nın annesi Fatma Çaptı da katıldı.

Duruşmada anne Fatma Çaptı, ”Kızım sözlü veya nişanlı değildi. Lise 1. sınıf öğrencisiydi. Kızım mezarda yatarken Mehmet A.K.’nın az bir ceza almasını istemiyorum” diyen acılı anne Fatma Çaptı sözlerine şöyle devam etti;” Sokağa çıkıp kızımın yaşıtlarını gördüğümde dayanamıyorum bu olay yüzünden ailem de bende perişan olduk. Hiç bir indirim uygulanmamasını talep ediyorum” dedi.

Duruşma savcısı mütalaasında; Mehmet A.K. ile Cansu Çaptı’nın eski arkadaş olduğunu ve olay öncesi uzun bir süre sevgili olduktan sonra ayrıldıklarını belirterek, Mehmet A.K.’nin yeniden genç kızdan karşılık bulamayınca olay günü pompalı tüfek ile ‘Çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

SAVCI: HERKES HAYATINI YAŞAMA HAKKINA SAHİP
Savcı mütalaasında ‘ayrıldıktan sonra başkası ile arkadaş olma veya olmama hak ve serbestisinin bulunduğu’ bu yüzden de söz konusu yeni ilişkinin, Mehmet A.K.’nin bir takdirine iznine bağlı olmadığını herkesin kendi hayatını yaşama hakkına sahip olduğunu vurguladı. Savcı, Mehmet A.K.’ye haksız tahrik indirimi uygulanması talebinin reddine karar verilmesi ve tutukluluk halinin devamına mütalaa olunmasını istedi.

 


katil, Müebbet, savcı, duruşma, ilişki, cansu çaptı
ÖNCEKİ ÖSYM sınava geç kalmaya önlem aldı SONRAKİ Saadet Partisi'nden Che Guevara'lı paylaşım