• USD  32,25
  • EURO  34,67
  • BORSA  10.247,75
  • ALTIN  2.396,25
SON DAKİKA

Mardin ve Şırnak'ta iki şehit...

Mardin ve Şırnak'ta iki şehit...

01 Ekim 2015 17:17

Mardin'de Nusaybin ve Midyat ilçeleri arasındaki dağlık kesimde sürdürülen operasyonda çıkan çatışmada yaralanan 2 askerden biri, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.


Nusaybin'de bugün saat 19.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Şırnak Beytüşşebap'ta teröristlerin yola döşediği bombanın askeri konvoyun geçişi sırasında patlatılması sonucu 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Bugün sabah saatlerinde Silvan'da bir astsubay ile bir uzman çavuş PKK'lı teröristler tarafından şehit edilmişti.

MARDİN'DEN ACI HABER GELDİ

Mardin'de güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan 2 askerden biri, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Alınan bilgiye göre, güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK mensuplarına yönelik Nusaybin ve Midyat ilçeleri arasındaki kırsal alanda gerçekleştirdiği arazi arama tarama faaliyeti sırasında bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu yaralanan ve helikopterle Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 2 askerden biri, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Diğer askerin tedavisi sürüyor. Bölgede çatışmaların devam ettiği bildirildi.

BAGOK DAĞI'NDA ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR, 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Nusaybin’in sokağa çıkma yasağı bulunan Eskihisar Mahallesi’nin kırsalında bulunan Bagok Dağı’nda güvenlik güçleri bu sabah saatlerinde teröristlere yönelik operasyon düzenlemişti. Çatışmada 1 teröristin öldürüldüğü belirtiliyor. Bagok Dağı’nda güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çatışmaların yer yer sürdüğü belirtildi.

NUSAYBİN'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLİYOR

Nusaybin ilçesinde 4 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağının 19.00'dan itibaren ilçe genelinde uygulanacağı açıklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçede kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunması, bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, mevcut aranan şahısların yakalanması, tuzaklanmış ve patlayıcı yerleştirilmiş hendek ve barikatların kaldırılarak vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla; 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince Girmeli, Kayadibi, Tepeüstü ve Eskihisar mahallelerinde bugün 05.00'ten itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildiği hatırlatıldı. Açıklamada, 4 mahalledeki sokağa çıkma yasağının 19.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya ilçe genelinde uygulanacağı belirtildi.

BİR ŞEHİT HABERİ DE ŞIRNAK'TAN

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde PKK'lı teröristler yola yerleştirdikleri bombayı askeri konvoyun geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Saldırıda ilk bilgilere göre 1 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ne 30 kilometre mesafede bulunan habur 2 Köprüsü Mevkii'nde teröristler yola tuzakladıkları bombayı mühimmat taşıyan askeri konvoyun geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Saldırıda ilk bilgilere göre 2 asker yaralandı. Saldırının ardından bölgede teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı.

milliyet


mardin, nusaybin, 2 şehit, silvan pkk
ÖNCEKİ Ned Stark diziye geri mi dönüyor? SONRAKİ Çocukları öldükten sonra notu buldular...