• USD  32,31
  • EURO  35,00
  • BORSA  10.173,42
  • ALTIN  2.448,33
SON DAKİKA

Meclis'te gizli kamera gerginliği

Meclis'te gizli kamera gerginliği

11 Kasım 2016 05:46

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın TBMM'deki odasının tavanına kamera yerleştirildiği ve daha sonra bu kameranın yerinden söküldüğünün tespit edildiğini belirtti.


Milliyet.com.tr »
Siyaset »
Haber »
Son dakika: Meclis'te gizli kamera gerginliği yaşandı
10.11.2016 - 20:28 | Son Güncelleme: 10.11.2016-21:18
 
 
Son dakika: Meclis'te gizli kamera gerginliği yaşandı
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, MHP Kocaeli  Milletvekili Saffet Sancaklı'nın TBMM'deki odasının tavanına kamera  yerleştirildiği ve daha sonra bu kameranın yerinden söküldüğünün tespit  edildiğini belirterek, konunun TBMM Başkanlığı tarafından ivedilikle  incelenmesini istedi.

CROPY
0Sitene Ekle
 
AA

TBMM Genel Kurulunda, 674 Sayılı KHK'nın görüşmeleri sürüyor.

Görüşmeler sırasında yerinden söz alan Akçay, 2 Kasım Çarşamba akşam  saatlerinde   MHPKocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın TBMM Halkla İlişkiler  Binasındaki odasının tavan kısmına bir kamera yerleştirildiği ve daha sonra bu  kameranın yerinden söküldüğünün tespit edildiğini söyledi.

 

Sancaklı'nın çalışma odasında meydana gelen bu ciddi durumun TBMM  Başkanlığı tarafından ivedilikle incelenmesi, failleri tespit edilmesi ve olayın  açığa çıkarılması hususunda gereğinin acilen yapılmasını istediklerini belirten  Akçay, "Bunlar kimler ve neyin peşinde? Bu, komplocu zihniyetin devam ettiğini  gösteriyor. Halkla İlişkiler Binasının kapıları şifreli kartlarla açılmaktadır.  Güvenlik kameralarının bulunduğunu da dikkate alınarak, bütün teknik tedbirlerin  derhal alınmasını ve gerekli incelemenin başlatılmasını talep ediyoruz." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Akçay'ın ifade ettiği  durumun "vahim bir olay" olduğunu dile getirerek, "Mutlak suretle ne olup bittiği  anlaşılmalı. Böyle bir durum varsa sonuna kadar gidilmeli, kim yaptıysa açığa  çıkarılmalı ve kamuoyuna bilgi verilmelidir. Burada partisi ne olursa olsun bütün  milletvekillerinin hukukunu korumak hepimizin boynunun borcudur. Bu durumun  takipçisi olmak Meclis'in görevidir." diye konuştu.

"YATAK ODASINA KİM BİLİR NE YERLEŞTİRİLİR"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da "Hükümetin bu konulardaki  sorumluluklarını daha titiz şekilde yerine getirmesini bekliyoruz. Bir  milletvekilinin çalışma odasına kamera yerleştiriliyorsa, yatak odasına kim bilir  ne yerleştirilir? Böyle kepazelik olur mu? Yazıklar olsun." değerlendirmesinde  bulundu.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın da, iddianın "çok ciddi ve önemli"  olduğunu ifade ederek, iddianın ivedilikle incelenmesi için girişimde  bulanacaklarını söyledi. Aydın, " Bu kabul edilebilir bir durum değil." dedi.

Aydın daha sonra yaptığı yeni açıklamada, gerekli yerlerde girişimde  bulunduklarını belirterek, şu bilgiyi verdi:

"Bu iddia, bugün bir dilekçeyle intikal ettirilmiş. Haberdar olur  olmaz gerek TBMM Başkanlığı gerekse emniyet birimleri tarafından ivedi olarak  konunun idari, teknik ve adli açıdan açıklığa kavuşturulması adına gerekli  inceleme ve soruşturma başlatıldığı; inceleme tamamlandığında konu hakkında  ayrıca ilgili muhataplar nezdinde ayrıntılı bilgilendirilme yapılacağı tarafımıza  iletildi. Bunun takipçisi olacağımızı bir kez daha ifade ediyorum."

Öte yandan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Genel Kurula üzerinde  "Güvenceli iş, gelecek, ücret" yazılı bir önlükle girince, TBMM Başkanvekili  Aydın, bunun İçtüzüğe aykırı olduğunu belirterek, Sarıbal'dan dışarı çıkmasını ya  da üzerindeki önlüğü çıkarmasını istedi.
 


tbmm, gizli kamera, ahmet aydın, saffet sancaklı, orhan sarıbal
ÖNCEKİ Leonard Cohen yaşamını yitirdi SONRAKİ Bankacılara FETÖ soruşturması