• USD  32,40
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.208,65
  • ALTIN  2.397,29
SON DAKİKA

Meclis'te sürpriz görüşme

Meclis'te sürpriz görüşme

11 Ocak 2017 08:21

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin Anayasa Değişikliği teklifi görüşmeleri için geldiği TBMM'de, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.


Başbakan Binali Yıldırım, Gazeteciler Günü sebebiyle TBMM'deki basın mensuplarını ziyaret ettikten sonra sürpriz bir şekilde muhalefet kulisine yöneldi ve burada CHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile çay içti ve 15 dakika kadar sohbet etti.

CNN Türk muhabiri İbrahim Gündüz'ün bildirdiğine göre bu görüşme sırasında iki lider arasında ilginç diyaloglar da yaşandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'Bu teklifi geri çekseniz ne güzel olur. Ortam yumuşar' sözlerine yanında bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de esprili bir şekilde 'Biz 2019'a kadar Başbakan kalmanızı istiyoruz' şeklinde katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım ise bu sözlere karşılık olarak sadece gülümsemekle yetindi.  

Anayasa değişikliği teklifinin 1. maddesinin görüşmelerinin tamamlanması üzerine Yıldırım, buradan ayrılarak iktidar kulisine geçti.

ALLAH BEREKET VERSİN

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basına da sürpriz bir ziyaret yapan Yıldırım gazetecilerin çalışma şartları ile ilgili, “Benim yaşıma geldiğinizde daha çok yıpranacaksınız” diyerek espiri yaptı. 

Yıldırım anayasa teklifinin maddelerine geçiş oylamasında 338 kabul oyu çıkması konusunu nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine ise, “Allah bin bereket versin. Arkadaşlar yarasız yere kurt düşürmeyen. İşler yolunda gidiyor. Gayet güzel. Bizim ihtiyacımız olan 330 sayısı. Üstüne ne gelirse eyvallah...” yanıtını verdi.


kemal kılıçdaroğlu, tbmm, anayasa, binali yıldırım, kulis
ÖNCEKİ İstanbul'da yarın da okullar tatil SONRAKİ Kim Milyoner Olmak İster'e sürpriz isim