• USD  32,58
  • EURO  35,01
  • BORSA  9.882,29
  • ALTIN  2.463,03
SON DAKİKA

Merkel açık açık söyledi: Nüfusun çoğuna virüs bulaşacak

Merkel açık açık söyledi: Nüfusun çoğuna virüs bulaşacak

11 Mart 2020 02:02

Almanya Başbakanı Angela Merkel, bugünkü grup toplantısında yeni tip koronavirüs ile ilgili açıklamalarda bulundu. Merkel, tüm dünyada büyük panik yaratan virüsün ülkede yaşayan insanların yüzde 60 ila 70'ine bulaşacağını söyledi.


Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızla yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle şu ana kadar 4 binden fazla insan hayatını kaybetti. Tüm dünyada panik yaratan koronavirüs ile ilgili Almanya Başbakanı Angela Merkel'den korkutan bir açıklama geldi. Merkel, "Almanya'da yaşayan insanların yüzde 60 ila 70'ine virüs bulaşacak" dedi.

UZMANLAR UYARMIŞTI

Angela Merkel'in bu açıklamalarından önce Almanya'da uzmanlar, Alman toplumunun büyük bir kesimine virüsün bulaşabileceğini açıklamıştı.

Geçtiğimiz hafta Almanya Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve diğer uzmanlarla toplantı gerçekleştiren Merkel, insanların bir araya gelecekleri kalabalık tüm toplantıların iptal edilmesi yönünde görüş bildirmişti. Merkel'in bu açıklamalarının ardından Almanya'da, 1000'den fazla kişinin toplanacağı etkinliklerin iptal edilmesi istendi.

SAĞLIK BAKANI DA MERKEL'İN SÖZLERİNİ DOĞRULADI

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn da, Merkel'in sözlerini doğrulayarak, Almanya halkının yüzde 60 ile 70'inin koronavirüsünün bulaşacağını, birçoğunun ise virüsü taşıdığından haberi olmayacağını söyledi.

Spahn açıklamalarının devamında "Virüsü kapanların yüzde 80'i bunu sorunsuz atlatabilir. Ancak 65 yaş ve üzerindekiler de sorun olabilir. Bunun için ekstra 28 bin yatak ayırdık" ifadesini kullandı.


almanya, Angela Merkel, Almanya Sağlık Bakanı, Jens Spahn, Angela Merkel: Nüfusun çoğuna virüs bulaşacak
ÖNCEKİ Sınırlarda koronavirüs alarmı! Sağlık Bakanlığı tüm izinleri iptal etti SONRAKİ İngiltere Sağlık Bakanı koronavirüse yakalandı