• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.393,53
SON DAKİKA

Merve Büyüksaraç Erdoğan'a hakaretten hakim karşısında

Merve Büyüksaraç Erdoğan'a hakaretten hakim karşısında

28 Ocak 2016 12:11

2006 Türkiye Güzeli Merve Büyüksaraç, Erdoğan'a Başbakan olduğu dönemde instagram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla hakaret ettiği gerekçesiyle hakim karşısına çıktı.


HAKARET OLARAK ALGILANDIĞI İÇİN PİŞMANIM"

İlk kez hakim karşısına çıkan Büyüksaraç yaptığı savunmasında, "Suçlandığım 'Ustanın Şiiri', sosyal medyada 960 bin kez paylaşılmış. Ben de bu nedenle alıntılar yaparak paylaştım. İddianamede belirtilen resimler ve şiirlerin yanındaki yorumlar bana ait değildir" dedi. Hakimin "pişman mısınız?" sorusuna Büyüksaraç, "Yaptığım paylaşımların hakaret olarak algılandığı için pişmanım" cevabını verdi. Hakkında ceza verilmesi durumunda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesini isteyen Büyüksaraç, beraatını istedi.

"SİYASETÇİLER ELEŞTİRİLİRSE BUNDA KAMU YARARI VARDIR"

Merve Büyüksaraç'ına avukatı Ali Deniz Ceylan ise, “Müvekkilim Cumhurbaşkanı'nın Başbakanlık yaptığı dönemde internet hesabından çeşitli paylaşımlarda bulunmuş olabilir. Bunları başka internet hesaplarından alıntı olarak paylaşmıştır. Bunların tamamı siyasi ifade özgürlüğü kapsamındadır. Siyasetçiler eleştirilirse bunda kamu yararı vardır. Bu kamu yararının korunması gerekir. Siyasetçilerin de en sert şekilde eleştiriye tabii tutulabilir olduğunu ve mahkemenin de bu kanaatte olduğunu düşünüyoruz.


recep tayyip erdoğan, instagram, adliye, hakim, merve büyüksaraç, ali deniz ceylan, sosoyal medya, ustanın şiiri
ÖNCEKİ AKP'li Vekil'in adalet isyanı: Tecavüz zanlıları serbest kaldı SONRAKİ Suriyelilere bugüne kadar 8 milyar dolar harcandı