• USD  32,21
  • EURO  34,86
  • BORSA  10.218,58
  • ALTIN  2.444,47
SON DAKİKA

Meteoroloji uyardı : Havalar yeniden soğuyor

Meteoroloji uyardı : Havalar yeniden soğuyor

21 Şubat 2016 11:38

Yurt genelinde hava sıcaklıklarının 5 derece kadar düşeceğini belirten Meteoroloji, aşırı yağışlar ve çığ tehlikelerine karşı da vatandaşları uyardı.


Meteoroloji’nin elde ettiği son verilere göre, yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Tokat ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Antalya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Tokat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli; Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

iç ve batı kesimlerde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile Batı ve Orta Akdeniz’de yer yer kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların; Antalya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Tokat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli; Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, ulaşımda aksamalar, su baskını gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.


meteoroloji, yağış, rüzgar, soğuk, doğu anadolu, doğu karadeniz
ÖNCEKİ Patlamada kullanılan araçta aynı iz SONRAKİ Turizmci ürktü : binlerce tesis satılık