• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.393,53
SON DAKİKA

Meteoroloji'den kritik sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den kritik sağanak yağış uyarısı

28 Nisan 2018 10:40

Bir hafta boyunca etkisini sürdürecek mevzi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar yurdun yarısını etkileyecek. İşte Meteoroloji'nin son tahminlerine göre hava durumu detayları...


Yurdun yarısı güneşli bir bahar havasıyla hafta sonuna girerken yurdun diğer yarısında yağışlar etkili olacak. Türkiye’de etkisini sürdüren yüksek basınç merkezi ile sıcak hava devam ediyor ve hava sıcaklıkları yüksek olarak seyrediyor. İşte hava durumuyla ilgili Meteoroloji’den gelen son uyarılar…


DOĞU BÖLGELERE UYARI! YAĞIŞLARA DİKKAT…

Sözcü'nün haberine göre, Meteoroloji’nin doğu bölgeler için yaptığı uyarı şu şekilde; Yurdumuz halen yüksek basınç merkezi ile sıcak havanın etkisi altındadır. Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normallerinin 4-7 derece üzerinde seyretmektedir.

Ancak bugünden itibaren, bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca yurdumuzun özellikle doğu bölgelerinde (Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Doğu Akdeniz'in iç kesimleri), yer seviyesinde sıcak hava ile atmosferin üst seviyelerinde soğuk hava bulunmasından dolayı meydana gelmesi beklenen ve halk arasında kırkikindi yağışları olarak isimlendirilen, öğleden sonraları görülecek mevzi sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki kararsızlık yağışlarının etkili olacağı tahmin ediliyor.

Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonunda doğu bölgelerimiz ile Karadeniz kıyı kesiminde biraz azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceği, diğer yerlerde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.


BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Anadolu’nun doğusu, Güneydoğu Anadolu, Aydın, Muğla, Denizli, Osmaniye, Kahramanmaraş, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevreleri ile Antalya ve Burdur’un batı kesimlerinin (Elmalı, Korkuteli, Yeşilova, Karamanlı, Tefenni, Gölhisar, Çavdır, Altınyayla) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın doğusu ile Batı Karadeniz kıyılarında yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.


muğla, tunceli, aydın, elazığ
ÖNCEKİ Kilit isim Türkiye'ye iade edildi SONRAKİ İkinci turda kimi destekleyeceğini açıkladı