• USD  32,44
  • EURO  34,75
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.439,48
SON DAKİKA

MHP, TBMM Başkanlığını isteyecek mi?

MHP, TBMM Başkanlığını isteyecek mi?

04 Aralık 2018 11:39

MHP lideri Bahçeli, TBMM Başkanlığının da AKP ile görüşmelerinde pazarlık konusu olup olmadığı sorularını yanıtladı.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı olması halinde, yerine bir MHP'linin seçilmesiyle ilgili sorulara, "Henüz TBMM Başkanı var" karşılığını verdi. 

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, AKP ile görüşmelerine ilişkin bir soruya karşılık, "Şu anki çalışma 30 büyükşehirin, büyükşehir belediye başkanı ve onun altyapısını oluşturan belediyeler üzerinde yoğunlaşmaktadır. Her şey dikkate alınmaktadır. 2014, 2018 verileri göz önünde bulundurulmakta, partizanca değil akıllıca bir yol izlenmektedir. Zannediyorum hayırlı bir sonuç elde edilecektir." değerlendirmesini yaptı.

"Meclis Başkanlığı iddiası"

"MHP'nin görüşmelerde TBMM Başkanlığını istediği" yönündeki iddialar hatırlatılarak "Böyle bir pazarlık söz konusu mu?" sorusuna Bahçeli, "Tekraren söylüyorum, MHP'de pazarlık söz konusu olmaz. Partimizin karşısında bir pazar vardır, her türlü sebze orada bulunmaktadır. İsteyen alıp, isteyen satar ama bizim partimizde olmaz." cevabını verdi.

Bir gazetecinin, "MHP'nin böyle bir talebi olmadı mı?" sorusu üzerine Bahçeli, "Meclis Başkanı henüz var." dedi. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışı ziyaretinden sonra Türkiye’ye dönmesinin ardından arzularsa görüşeceklerini söyledi.

Meclis başkanlığı için MHP’nin bir talebi olup olmadığı sorulan Bahçeli, "MHP’de pazarlık söz konusu olmaz" şeklinde konuştu.


mhp, tbmm başkanlığı, bahçeli, pazarlık
ÖNCEKİ Tolga Karel iflas etti artık tır şoförü... SONRAKİ CIA senatörlere Kaşıkçı brifingi verecek