• USD  32,38
  • EURO  34,74
  • BORSA  10.166,71
  • ALTIN  2.400,33
SON DAKİKA

MHP'de muhalifler kazandı: Olağanüstü kongre kararı

MHP'de muhalifler kazandı: Olağanüstü kongre kararı

08 Nisan 2016 16:43

MHP'de Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye muhalif isimlerin partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi için açtığı davada karar verildi


Mahkeme olağanüstü kongreye gidilmesi taleplerini kabul etti. Partiyi olağanüstü kongreye götürecek çağrı heyetinde Mehmet Bilgiç, Ayhan Erel ve Ali Sağır bulunuyorAnkara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’ndeki ilk duruşma öncesinde partililer adliye koridorunu doldurdu. Mahkeme, duruşma salonuna sadece tarafların avukatlarını aldı. Salona izleyci ve gazeteciler alınmadı. Partililer adliye koridorunda bekleyişlerini sürdürüyorlar. Polis, mahkemenin kapısında ve koridorda güvenlik önlemi aldı.  

MAHKEME KURULTAY KARARINI KABUL ETTİ 

MHP'li muhaliflerin açtığı davada, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi kararını verdi. 1 Kasım seçimlerinde MHP'nin oylarını ve TBMM'deki sandalye sayısını düşürmesinin ardından olağanüstü kongre yapılması ve yeni bir genel başkan seçilmesi için muhalif kanat ısrarlı davranmıştı. Bahçeli buna karşılık kongreye gitmeyeceğini belirtmişti. MHP'de şu ana kadar genel başkanlığa adaylığını açıklayan isimler Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ.


meral akşener, sinan ogan, mhp-kurultay
ÖNCEKİ Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Lanetliyorum SONRAKİ Başkan adaylarından ilk mesajlar