• USD  32,28
  • EURO  34,96
  • BORSA  10.173,42
  • ALTIN  2.446,71
SON DAKİKA

MHP'li vekilin altın hesabı

MHP'li vekilin altın hesabı

03 Haziran 2016 10:58

MHP'li Zühal Topçu, öğretmenlerin hangi maaşlarla ayakta kalmaya çalıştıklarını AKP iktidarına altın hesabı ile anlattı.


MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Zühal Topçu,  Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmekte olan ‘öğretmenler ve eğitim sisteminin sorunlarına yönelik’ sunduğu araştırma önergesi üzerine söz aldı. AKP iktidarının eğitim sistemini sert bir dille eleştiren Topçu, öğretmenlerin sorunlarına da dikkat çekti. Öğretmenlerin  hangi maaşlarla ayakta kalmaya çalıştıklarını altın hesabı ile anlatan Topçu, “simit hesabı olsa belki tutmazdı ama özellikle ilgi alanları açısından baktığımızda belki altın ile dikkat çekebiliriz dedik” ifadelerini kullandı.

72 bin tane ücretli öğretmen olduğunun altını çizerek “Öğretmenin ücretlisi olmaz, Ağustos ayı içerisinde öğretmen atamaları yapılmalı” diyen MHP’li Zühal Topçu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“MİLLİ EĞİTİM BAKANLARI DEĞİŞSE DE POLİTİKALAR DEĞİŞMEMELİ”

AKP’nin 14 yıllık iktidarı süresince eğitim sisteminin nasıl ayaklar altına alındığını ve başarısızlığını sürekli olarak vurguladık. Buradaki en büyük vurgulamalardan bir tanesi de sürekli olarak bakanların değişmekte olduğuydu.

İktidardaki parti değişmediği halde  6. milli eğitim bakanı atandı. Elbette  milli eğitim bakanları değişebilir ama politikaların asla ve asla değişmemesi lazım, tutarlı olması lazım, güvenilirliğinin ve geçerliliğinin yüksek olması ve istikrarlı olması lazım. Bırakın her gelen bakanı, aynı bakanlık süresinde bile değişen eğitim politikalarına şahitlik ediyoruz. Yine eski tas eski hamam düşüncesinden hareketle devam edileceğini de tahmin edebiliyoruz.
Çünkü yapılan konuşmalardan, ilk verilen demeçlerden de bunu anlıyoruz. Milli Eğitim Bakanına da buradan hayırlı olsun diyoruz ama ilk demecinde şu kadar bina yaptık bu kadar okul yaptık şeklindeki ifadesi de aslında
bunun göstergesi olarak alınabilir. Çünkü; çocuk suçları arttı, bunları en aza indirmeye talibiz, çalışacağız şeklinde bir ifadesi olmadı. Keşke bunlar olsaydı. Eğitimin kalitesi üzerinde çalışacağız denseydi. 1 milyon suça sürüklenen çocuklardan bahsedip bunların tedbirini alacağız denseydi. Özellikle teröre bulaşan, terör örgütüne bulaşan çocuklardan bahsedilseydi, acilen tedbir alınacak denseydi ve öğretmenlerin eğitim sistemindeki sorunlarından ve bu sorunların nasıl çözüleceğine yönelik çalışmalar yapılacağından bahsedilseydi. Öğrencilerin yaratıcılığının artırılacağına ve uluslararası kriterlere göre başarının artırılacağına yönelik olarak nasıl bir çalışma içerisine gireceklerinden bahsedilseydi. Detaylı olarak bahsetmelerini istemiyoruz elbette adlarının bile anılması yeterli olacaktı ve iyi niyet beyanı olarak alacaktık. Ama bunların hiçbirinin dikkate alınmadığına hep birlikte şahitlik ediyoruz.

“ÖĞRETMENLERİN ADI YOK, ÖĞRENCİNİN ADI YOK, İNSANIN ADI YOK”

Sürekli olarak sınav sistemine odaklı eğitim olmayacak denmesine rağmen sınav sisteminin artırıldığını gördük. Öğretmenler ve veliler artık nefes alamıyor. Sistem o kadar tıkandı ki sınav sistemlerinden dolayı öğretmenler çaresiz, elleri kolları hareketsiz bırakılmış durumdalar. Kıdem tazminatları yönünden elleri kolları bağlanmış durumda öğretmenlerin. Yani her gelen bakan öğretmenlerin ne kadar para aldığına, tatillerinin ne kadar olduğuna ve yan gelip yattıklarına yönelik olarak beyanatlarda bulunuyor. Uygulamada da görülmüştür ki öğretmenlerin adı yok, öğrencinin adı yok, insanın adı yok aslında…İnşallah bu bakan farklı şeyler yapar ama bu konuşmalara şahit olduk .


mhp, altın, öğretmen, Simit, zühal topçu
ÖNCEKİ Davutoğlu sessizliğini Almanya için bozdu SONRAKİ Ünlü model 45 yaşında anne oluyor