• USD  32,25
  • EURO  35,15
  • BORSA  10.319,96
  • ALTIN  2.467,39
SON DAKİKA

MHP'nin iki ağır topu kavga edip karakolluk mu oldu?

MHP'nin iki ağır topu kavga edip karakolluk mu oldu?

18 Ocak 2016 10:41

Yeni Yüzyıl gazetesi yazarı Seda Şimşek, kongre için muhaliflerin imzaları teslim ettiği MHP'den yansıyan şok kulisleri köşesinde yazdı.


İŞTE SEDA ŞİMŞEK'İN O YAZISI

MHP’den gelen haberler…
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kocaeli’nde Anadolu Sağlık Merkezi’nde ameliyat oldu. Kalp kapakçığının değiştiği iddia edilse de parti yöntemi kontrollü anjiyo olduğunu açıkladı. Bahçeli’nin hastanede operasyon geçirdiği gün, muhalifleri olağanüstü kongre talebi içeren 543 delegenin dilekçesini genel merkeze teslim etti.

Bahçeli’yi Alparslan Türkeş’in MHP Genel Başkanı olduğu günlerde tanımıştım. O vakit genel başkan yardımcısı idi. Türkeş’in vefatının ardından yaşanan süreçte genel başkan adaylığını açıkladığı toplantıyı izleyen muhabirler arasındaydım. O gün bugündür kendisini gazeteci olarak takip ettim. Medya için hep “anlaşılması zor liderler” statüsünde yer almıştır. Hiç sürprizi yoktur. Kendince ilkeleri, duruşu vardır, asla bunlardan taviz vermez. Anlaşılmaz olması da bundandır. Zira, alışmışızdır “çıkarcılığa” ve günün gelişmelerine göre tavrını değiştiren tutarsız siyasete. Bahçeli öyle değildir ve tuhaf bulunan bu halidir.

BİLE BİLE KAYBETTİ

1 Kasım seçimlerinden sonra eleştiri oklarının hedefinde. 7 Haziran akşamından 1 Kasım’a kadar geçen süreçte izlediği politika da anlaşılma güçlüğü yaşamıştır. Ancak Bahçeli, o süreçte olabilecekleri çok önceden görmüştü. Kendisinin ve partisinin çıkarlarını değil, ülkenin çıkarlarını gözeterek yol haritasını belirlemişti. Sonucunda mesela milletvekillerinin bir kısmını kaybedeceğini, kendisini tartışmaya açmak isteyenler olacağını da biliyordu. Açık söylemek gerekirse bile bile kaybetti. Bunu neden yaptığı bir gün anlaşılacaktır.

YAZICIOĞLU İLE AĞLAMIŞLARDI

Şimdi o hastane odasında eminim ki düşünüyor, düşündükçe duygusallaşıyor. Atatürk Araştırma ve Eğitim Hastanesi’nde 2004 yılında bir kalp ameliyatı geçirmiş, 4 damarına müdahale edilmişti. O günlerden kalma bir hatıra canlandı gözümde. Bizzat BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’ndan da dinlemiştim. Yazıcıoğlu kendisini hastanede ziyarete gitmişti. Çok uzun yıllar hiç görüşmemişlerdi. O gün hastane odasında, bir araya geldiklerinde, birlikte göz yaşı dökmüşlerdi. Meğer aynı zamanda helalleşmişler de!

TÜRKEŞ ZİYARETE GİDECEK Mİ?

Sonra düşündüm, acaba şimdi de Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ona “geçmiş olsun” ziyaretine gidecek mi diye. Tanıdığım Tuğrul Türkeş, mutlaka bunu benden önce düşünmüştür ve yine hiç kuşkum yok ki gitmek isteyecektir. O Tuğrul Türkeş, son kongrede Bahçeli’nin muhaliflerine karşı Divan Başkanı olarak kürsüye çıkıp ve kongreyi açan kişiydi. Herkes bilir ki insani ve medeni davranışlar onun için siyasetten önce gelir.

KAVGA MI ETTİLER?

Bahçeli’nin yarın taburcu olması bekleniyor. MHP Başkanlık Divanı tam kadro Kocaeli’nde olacak ve Bahçeli’yle birlikte Ankara’ya dönecek. Bu vesileyle biz de Bahçeli’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletelim. MHP’de 17 il ve 130’a yakın ilçenin görevden alınacağı söylentileri ayyuka çıkmış durumda. Bu söylentilerle birlikte, internet sitelerinde, Genel Sekreter İsmet Büyükataman ile Teşkilattan Sorumlu Genel Bakan Yardımcısı Şefkat Çetin’in Perşembe günü kavga ettikleri, hatta karakolluk oldukları iddiaları yayıldı. Bahçeli’nin ameliyata girmeden önceki akşam duruma müdahale ettiği ve iki ismi barıştırdığı ileri sürülüyor. İddiayı taraflardan birisine, Genel Sekreter İsmet Büyükataman’a sordum. Büyükataman, “Bu iddiaları maksatlı çıkarıyorlar. Asıl bu iddiayı servis edenler, kendi içlerinde problem yaşıyor. Biz çok uzun yıllar birlikte mesai yapmış, ülküdaşlık hukuku olan iki dava arkadaşıyız. 15 kişilik divan ailesiyiz, her bir arkadaşımızın sorumluluk alanı farklıdır, birbirimize saygı ve sevgi içerisinde görevlerimizi yürütüyoruz, ne yaparsa yapsınlar kimse bu hukuka gölge düşüremeyecek” cevabını verdi.

Büyükataman, muhaliflerin teslim ettiği imzaların bir geçerliliği olmadığı, imzalarla ilgili incelemenin sürdüğünü bildirdi ama ince bir mesaj da verip, “Emanete aldık” dedi. 

SEDA ŞİMŞEK / YENİ YÜZYIL


devlet bahçeli, mhp, ismet büyükataman, şevkat çetin, mhp kurultay, mhp kongre, mhp kavga, şefkat çetin
ÖNCEKİ Uçaklarda Kürtçe anons dönemi SONRAKİ Kilis'te okula havan topu düştü 1 ölü