• USD  32,23
  • EURO  35,08
  • BORSA  10.643,58
  • ALTIN  2.526,27
SON DAKİKA

Milletvekili ile polisin inanılmaz diyaloğu

Milletvekili ile polisin inanılmaz diyaloğu

22 Haziran 2016 11:10

CHP’li Özcan, Bolu’da kendilerine gaz sıkan polislerin kendi aralarında yaptığı konuşmayı anlattı.


Vekile de sıkacakmışız’Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz’in 10. Yıl Marşı’nı yasaklamasının ardından önceki gün Milli Eğitim Müdürlüğü önündeki protesto eyleminde polisin yüzüne biber gazı sıktığı CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan yaşananları Cumhuriyet’e anlattı.

Polislere kendisine gaz sıkmaları için talimat verildiğini anlatan Özcan, “Müdahale öncesi iki polisin diyaloğuna şahit oldum. Polislerden biri ‘müdahale başlayınca milletvekiline de gaz sıkacakmışız’ dedi. Diğer polis ise ‘dokunulmazlıkları var nasıl gaz sıkacağacız?’ diye sorunca ‘dokunulmazlıklar kaldırıldı’ yanıtını verdi ilk polis. Bu diyaloğa müdahale ederken alanda başka bir gerginlik olunca oraya yöneldim. 1 dakika sonra müdahale başladı zaten” dedi.

Vatandaşa gözdağı

“Türkiye faşizme doğru hızla ilerliyor diyorduk, burada belli hedeflere ulaşılmış” diyen Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir milletvekiline bunu yaparak ‘milletvekiline bunu yaptık artık siz düşünün’ diye vatandaşlara gözdağı veriliyor. İktidar bu tür olaylarda valileri kullanıyor. Her seferinde daha militan kadroları görevlendiriyorlar. AKP’nin valisi gibi davranıyorlar. Ben orada polislere de söyledim ‘Kime gaz sıktığınızı bir düşünün ben Habur’da teröristleri törenle karşılayan partinin değil Cumhuriyet’i kuran partinin vekiliyim dedim.”


chp, polis, dokunulmazlık, milletvekili, gaz, tanjı özcan
ÖNCEKİ Hedeflerinde onur yürüyüşü vardı SONRAKİ Günlük kiralık evlerde büyük şüphe