• USD  32,26
  • EURO  34,70
  • BORSA  10.246,66
  • ALTIN  2.401,44
SON DAKİKA

Milli Savunma Bakanı: Özel Harp Dairesi bitti

Milli Savunma Bakanı: Özel Harp Dairesi bitti

02 Kasım 2018 15:26

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Özel Harp Dairesi bitti, kesin bilgi” dedi.


Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Özel Harp Dairesi bitti, kesin bilgi” dedi.

 2019 yılı Milli Savunma Bakanlığı bütçesinin Meclis Plan Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerinde, milletvekillerinin sorularını cevaplandıran Akar, şunları söyledi:

 ÖZEL HARP DAİRESİ

 “Şöyle söyleyeyim: Özel Harp Dairesi diye bir şey kalmadı, o tarih, o bitti, onu bilin, kesin bilgi. Özel Harp Dairesi diye bir şey kalmadı. Özel Kuvvetler Komutanlığımız var. Özel Kuvvetler Komutanlığımızda da 2013 yılında  çok ciddi değişiklikler yapıldı, çok ciddi tedbirler alındı. Geçmişe dönük konulara da savcılarımız bakacak.”

 SURİYE’DEN ÇIKIŞ

 “‘Suriye’den çıkış, işte Irak’taki pozisyonlarımız nasıl olacak?’ Şimdi tabii, Suriye’de ve Irak’ta gerçekten burada samimi olarak benim bildiğim bunlar, ben buna inanarak söylüyorum, Türkiye’nin güvenliğine çalışıyoruz. Yani şimdi şu anda biz Suriye’den Fırat Kalkanı Harekâtı’nda diyelim ki bir düğmeye bastık, bir animasyon gibi, bir simülasyon gibi “Bütün kuvvetleri buradan çekelim.” diyebilen yani kalbiyle tamam, “Bizim artık burada Fırat Kalkanı Harekâtı’yla işimiz yok, çıkalım.”, “ Afrin’de bizim işimiz kalmadı, çıkalım.”, “İdlib’de işimiz kalmadı, çıkalım.” diyebilen var mı? Ya, bu mümkün değil, şu anda mümkün değil.”

 SURİYE’DEKİ SEÇİME SAYGI

 “Anayasa Komisyonunda ilgili 50’şer kişi seçildi, şimdi şu anda Şam bu konuda çalışmalarını sürdürüyor, Birleşmiş Milletler’den Mistura “Ben gitmeden bu iş hallolsun.” falan diye çok uğraştı. Şimdi yeni atanan kişiyle onlarla konuşuyorlar, Birleşmiş Milletler konuşuyor, Rusya konuşuyor ve dolayısıyla oradan 50 kişi, diğer Özgür Suriye Ordusundan, muhalefetten 50 kişi, bu 50 kişi, toplam 150 kişi toplanacak, bunlardan 15’şer kişi çıkacak, bunlar da oturup Anayasa yapacaklar. Anayasa yapıldıktan sonra seçim yapılacak, seçim yapıldıktan sonra halkın içerideki, dışarıdaki yani Suriye’nin içindekiler, Suriye’nin dışındakiler, Suriyeliler bir şekilde bütünleşip bu seçimi yapacaklar ve idarelerine kavuşacaklar, bize de ona saygı duymak düşecek.”

 “ESAT KATİL, TEMASIMIZ YOK”

 “Orta Doğu politikası bir macera değildir, güvenliğimiz ve savunmamız için gerekli neyse kabine Cumhurbaşkanlığımızın Başkanlığında gerekli kararları alıyor ve onları uyguluyoruz. Bu Suriye rejimle alakalı, onun başındaki Esad’la alakalı da bizim kendi görüşümüz açık ve net, Esad katil ve 1 milyona yakın insanın katili, bunu da bu şekilde biliyoruz ve onlarla da herhangi bir temasımız yok, Suriye halkı bizim kardeşimiz. Eğer bu Anayasa gerçekleşirse... Anayasa gerçekleşecek, arkasından seçim gerçekleşecek, Suriye’nin gerçek sahipleri duruma hâkim olacaklar, biz de onlara her türlü saygıyı, her türlü hürmeti gösterir”

 

 

 

 

 

 


suriye, Milli Savunma Bakanı, hulusi akar, özel harp dairesi
ÖNCEKİ Ahmet Kural'dan yeni açıklama geldi SONRAKİ AKP HDP arasında tweet kavgası