• USD  32,20
  • EURO  35,01
  • BORSA  10.643,58
  • ALTIN  2.500,70
SON DAKİKA

Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses

Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses

20 Eylül 2015 16:24

Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" mitingi İstanbul Yenikapı'da yapılıyor. Mitinge Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı Yılmaz ve Başbakan Davutoğlu da katıldı.


Haberin Galerisi İçin Tıklayın

Mitinde Başbakan Davutoğlu ve Meclis Başkanı İsmet Yılmaz'ın ardından kürsüye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çıktı.

Erdoğan, "Kim ki bu bayrağa yan gözle bakıyorsa, bu vatanla da bu milletle de bağı kalmamış olan, köksüz, ruhsuz, sevgisiz bir mankurttur" dedi.

Erdoğan, "Biz teröre ve teröriste karşı en küçük bir müsamaha göstermeyeceğiz ve dağ - taş koymadan bunların inlerine girerek kovalayacağız. Çünkü bizim bir şehidimizin bedeli hiçbir şeyle mukayese edilmez" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

-Teröre karşı tepkisini elinde bayrağıyla çakmak çakmak gözleriyle gümbür gümbür atan yüreğiyle dudaklarından eksik etmediği duasıyla ve en önemlisi aklıyla, metanetiyle ortaya koyan tüm vatandaşlarıma şükranlarımı iletiyorum. Ebedi vatanımızı, son devletimizi, bin yıllık kardeşliğimizi kimi zaman tüm fesat odaklarına rağmen o etnik fitne ile mezhep fitnesiyle sapkın akımlarla bölmek isteyenlere en güzel cevabı işte burada Yenikapı'da bugün sizler veriyorsunuz.

BAYRAĞA SALDIRI MI VAR DİYOR? DAHA NE OLACAKTI

Bu davanın sembolü ve en büyük şahidi de işte dört bir yanımızda dalgalanan şu ay yıldızlı al bayrağımızdır. Çıkmış birisi ne diyor? 'Bayrağa saldırı mı var' diyor. Daha ne olacaktı? Yalan üzerine inşa ettiğiniz bir dünyanız var. Cesetleri kendilerine ait paçavraya saranlar ve ondan sonra da 'bayrağa saldırı mı var?' Zorla kongrelerinizde bayrağımızı astınız. Zaman geldi bayrağımızı indirmeye kalktınız. Ama şimdi bazı beyaz Türklerin destekleriyle ayakta kalmaya çalışıyorsunuz. Sazla cazla bu iş yürümez

-Kim ki bu bayrağa yan gözle bakıyorsa, bu vatanla da bu milletle de bağı kalmamış olan, köksüz, ruhsuz, sevgisiz bir mankurttur. Açık söylüyorum. Bugün milletimizin karşısında kim varsa dün Malazgirt'te de onlar vardı. Bugün milletimizin karşısında kim varsa dün Kılıçaslan'ın, Selahattin Eyyubi'nin karşısında kim varsa o vardı. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşında kim varsa onlar vardı. Amaç bu coğrafyayı bize yar etmemek. Hamdolsun gayelerine ulaşamadılar.

İNLERİNE GİREREK KOVALAYACAĞIZ

Biz teröre ve teröriste karşı en küçük bir müsamaha göstermeyeceğiz ve dağ - taş koymadan bunların inlerine girerek kovalayacağız. Çünkü bizim bir şehidimizin bedeli hiçbir şeyle mukayese edilmez" dedi.

ETNİK SORUN DEĞİL TERÖR SORUNU VARDIR

-Ülkemizde teröre destek verenler bu coğrafyada ne için bulunduğunu unutanlardır. Bu ülkede etnik kökeninden dolayı kimseyi suçlamadık. Biz yaratılanı yaratandan dolayı severiz.

-Benim ülkemde etnik sorun değil terör sorunu vardır. Bizim mücadelemiz de herhangi bir etnik grubuna değil terör örgütüne karşıdır.

CİCİ ÇOCUK SİZ KİMİ KANDIRIYORSUNUZ

1 Kasım geliyor. Sizlerden 1 Kasım için tarihi bir karar bekliyorum. 7 Haziran'da gittiler muhtarları tehdit ettiler. Geçenlerde Güneydoğu ve Doğu illerimizdeki muhtarları davet ettik. 90 tanesi tehdit altında oldukları için gelemediler. Cici çocuk sen kimi aldatıyorsun ya. Kimi kandırıyorsun televizyon ekranlarında. Şimdi 1 Kasım'a gidiyoruz aynı oyunu yine oynayacaklar. Millet 1 kasımda bu tehditlere kulak asmadan gereğini yapacaktır.

-Adam gibi adam bu millet bu tehditlere kulak asmadan gereğini yapacak.

550, YERLİ, MİLLİ MİLLETVEKİLİ

-1 Kasım seçimlerinde TBMM'ye hangi partiden olursa olsun fark etmez; 550 tane kalbi, bedeni millet için çalışacak yerli ve milli milletvekili göndermenizi istiyorum. Herhalde ne demek isteğimizi anlıyorsunuz dimi?

MİTİNG ALANINDA NELER YAŞANDI?

Sivil Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı "Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" mitingine katılacak vatandaşlar alana alındı...

Yenikapı'da saat 16.00'da başlayacak miting öncesinde alana Türk bayrağı, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerinin yanı sıra, 81 ilin adlarının yer aldığı flamalar asıldı.

Meydanın birçok yerine "Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz", "Teröre lanet, birliğe davet", "Bir annenin bile akmasın yaşı, bir huzur kaplasın dağı taşı", "Terör insanlık suçudur" yazılı dev afişler vinçler yardımıyla yerleştirildi. Kalabalık bir ekibin çalıştığı alanda, çadır hastane, sağlık noktası, mescit, mobil tuvalet ve şadırvan ile onlarca su dağıtım noktası yer alıyor.

Başbakan Davutoğlu'ndan 3 mesaj

ALANA GİRENLERE TÜRK BAYRAĞI VERİLDİ

Miting öncesi Zeytinburnu tarafında kurulan 100'e yakın kontrol noktasından geçerek içeri alınan vatandaşlara Türk bayrağı verildi.

Miting için öğle saatlerinde alana gelmeye başlayan vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir" sloganları attı.

BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANI ALANDA

Başbakan Davutoğlu'nun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da helikopterle Sivil Dayanışma Platformu'nun düzenlediği miting alanına geldi. Erdoğan'ın bulunduğu helikopterin miting alanı üzerinde tur attığı anonsu yapılınca, vatandaşlar Türk bayrakları sallayarak Cumhurbaşkanı'nı selamladı. Daha sonra helikopterden inen Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, yürüyerek miting alanına girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın protokoldeki yerine geçmesinden sonra İstiklal Marşı okundu.

'BİZ TÜRK'ÜZ, BİZ KÜRT'ÜZ'

Erdoğan'ın alana gelmesinden önce AK Parti İstanbul Milletvekili Uğur Işılak'ın şarkı söylediği alanda Fatih Kısaparmak'ın "Er Meydanı", İbrahim Tatlıses'in "Biz Türk'üz Biz Kürt'üz" şarkıları çalındı. İbrahim Sadri ise Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" şiirini okudu.

SAVCI KİRAZ'IN AİLESİ ERDOĞAN'IN YANINDA

Şehit aileleri ve gazilerin yer aldığı protokolde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın anne ve babası oturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Davutoğlu'nun boynuna ay-yıldızlı atkı taktığı görüldü. 1.5 milyon kapasiteli Yenikapı için dev bir sahne kuruldu. Mitingde şehitler için Kuran okundu.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: BİRLİK, BİRLİK, KARDEŞLİK

Başbakan Davutoğlu, Yenikapı miting alanında düzenlenen "Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" mitinginde yaptığı konuşmada, "Burada sadece kardeşlik nefesi var. Sadece Yenikapı Meydanı'ndaki milyonlarca nefes değil, Türkiye'nin her bir köşesindeki 78 milyon nefes, bugün aynı ritmle çarpıyor: Birlik, birlik, kardeşlik..." dedi. Davutoğlu, "Dağlarımız bu çetelerden temizlenene kadar, şehirlerimizin etrafı vatandaşlardan haraç alan, baskı yapan zalimlerden, teröristlerden temizleninceye kadar bu mücadele gece ve gündüz aralıksız devam edecek. 1 Kasım'a giderken seçim güvenliğini de alacağız, huzur operasyonuna da devam edeceğiz. Hiç kimse bizim rehavete kapılacağımızı, yavaşlayacağımızı ya da milletimizi tehdit eden terör odaklarına karşı işi yavaşlatacağımızı düşünmesin. Bu mücadeleyi sonuna kadar, silahlar bırakılana kadar sürdürmeye kararlıyız" diye konuştu. Başbakan kardeşliğin pekiştirilmesini istedi, "Kim ne yaparsa yapsın kardeşliğimizi pekiştirelim, Allah aşkına kimse bir diğer kardeşine sen Türk müsün, Kürt müsün, güneyli misin, kuzeyli misin diye sormasın. Allah'ın sormadığı soruyu siz sormayın" diye konuştu.



Meydanda ve çevresinde çok sayıda ambulans ve sağlık personelinin hazır bekletildiği miting alanının farklı noktalarına dev ekranlar ve hoparlörler var.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden daha önce yapılan açıklamada, Yenikapı miting alanında gerçekleştirilecek etkinlik nedeniyle bazı güzergahlarda değişikliğe gidildiği duyurulmuştu.

Saat 08.00'den itibaren Bakırköy Taşhanlar Köprü, Aksu Caddesi çıkışından Sahil Kennedy Caddesi Yenikapı Kavşak arası kapatıldı. Trafik, Bakırköy istikametine yönlendiriliyor.


miting, teröre karşı, yenikapı
ÖNCEKİ 4. Kristal Fare Ödüllerinde adaylar açıklandı SONRAKİ Davutoğlu: Bunları baraj altında bırakın!