• USD  32,56
  • EURO  34,92
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.443,45
SON DAKİKA

Muhalefetten Yeni Zirve: 6 Lider Buluşacak

Muhalefetten Yeni Zirve: 6 Lider Buluşacak

05 Şubat 2022 12:48

Uzun süredir ikili düzeyde temas yürüten muhalefet liderleri yeni bir adım atıyor. 6 liderin önümüzdeki haftalarda bir çalışma yemeğinde bir araya gelmesi bekleniyor.


Durvar'dan nergis Demirkaya'nın haberine göre Muhalefet partileri liderleri arasında aylardır devam eden ikili ziyaret trafiğinde yeni bir aşamaya geçiliyor. 2018 seçimlerinde Millet İttifakı’nı oluşturan CHP, İYİ Parti, SAADET ve Demokrat Parti ile yeni kurulan Gelecek Partisi ve DEVA Partisi genel başkanları bir çalışma yemeğinde bir araya gelecek. Şubat ayı ortası için planlanan çalışma yemeğinde hem güncel sorunların değerlendirilmesi hem de önümüzdeki süreçte başta ittifak konusu olmak üzere muhalefetin nasıl bir yol izleyeceği konusunun ele alınması bekleniyor.

Muhalefet partisi liderleri arasında son 2 yılda çeşitli gerekçelerle bir dizi ikili temas gerçekleşti. Partilerin genel merkezlerinde heyetler eşliğinde yapılan görüşmeler “iyi niyet temelinde karşılıklı iş birliği zeminini geliştirme çabası” olarak değerlendirildi. Görüşmelerin ilk meyvesi de 6 partinin parlamenter sistem önerilerini ortaklaştırmak için kurduğu masa oldu. Ayrıca 4 partiden temsilcilerin katıldığı bir de ekonomi masası kuruldu.


6 parti temsilcisinin parlamenter sistemle ilgili yaklaşık 3 aylık çalışmasının sonunda üzerinde mutabakata varılan 23 sayfalık bir metin ortaya çıktı. Bu metnin 6 liderin katılacağı ortak bir açıklama ile kamuoyuna duyurulmasına karar verildi. 6 parti temsilcisi de bu açıklamayı planlamak için geçtiğimiz hafta bir araya geldi, ancak yapılan görüşmeden takvimle ilgili bir karar çıkmadı.


ÖNCEKİ Kuran Kursunda Çocuklara İstismarda Kan Donduran İfadeler SONRAKİ Dışişleri Bakan Yardımcısı MHP Kampında