• USD  32,25
  • EURO  34,83
  • BORSA  10.268,58
  • ALTIN  2.434,39
SON DAKİKA

Muhammed Ali'nin cenaze töreninin ayrıntları

Muhammed Ali'nin cenaze töreninin ayrıntları

06 Haziran 2016 10:56

Muhammed Ali'nin cenaze namazını, tıpkı efsane boksör gibi sonradan İslam dinini seçen ABD’deki Müslüman toplumunun liderlerinden İmam Zaid Şakir kıldıracak.


Uzun süredir parkinson hastalığı ile mücadele eden ve geçtiğimiz cuma akşamı hayatını kaybeden boks efsanesi Muhammed Ali’nin cenaze törenine dair ayrıntılar belli oldu.

Aile sözcüsü Bob Gunnell’in yaptığı açıklamaya göre, tören Ali’nin yıllar önce bizzat planladığı şekilde, doğduğu ve yetiştiği Kentucky eyaletinin Louisville kentinde yapılacak. Dünyanın dört bir yanından binlerce insanın katılması beklenen cenaze töreni herkese açık olacak.

CENAZE NAMAZINI ZAİD ŞAKİR KILDIRACAK

ABD basınında yer alan haberlere göre, henüz detayları açıklanmayan Muhammed Ali’nin cenaze namazının kim tarafından kılınacağı şeklindeki soruya yanıt bulundu. Bu ismin ABD’deki Müslüman toplumun en önemli temsilcilerinden biri olan İmam Zaid Şakir olacağı iddia edildi.

Kendisi de Afrika kökenli bir Amerikalı olan Şakir, tıpkı Muhammed Ali gibi sonradan İslam dinini seçti. Ricky Daryl Mitchell adıyla Hristiyan olarak doğan din adamı, 1977 yılında Müslüman oldu ve ismini Zaid Şakir olarak değiştirdi.

Dini törenden önceki gece, perşembe akşamı, aile bireyleri için özel bir törenin düzenleneceği belirtildi. Muhammed Ali’nin cenazesi, bugün ya da yarın Louisville’ye getirilerek, aile bireylerinin kendisiyle baş başa kalması sağlanacak


cenaze, bill clinton, muhammed ali, zaid şakir
ÖNCEKİ 11 Ayın Sultanı Ramazan başladı SONRAKİ HDP’li Celal Doğan’a Fenerbahçe şoku