• USD  32,26
  • EURO  34,79
  • BORSA  10.268,58
  • ALTIN  2.440,83
SON DAKİKA

Muharrem İnce’den bomba açıklamalar

Muharrem İnce’den bomba açıklamalar

17 Mayıs 2018 09:36

Cumhurbaşkanı adayı olduktan sonra parti rozetini çıkaran Muharrem İnce Fatih Portakal'ın sunduğu Liderler FOX'ta programına konuk oldu


Muharrem İnce, Fatih Portakal’ın heyecanlı mısınız sorusuna “24 Haziran’da cumhurbaşkanı olacağım. Bu yüzden heyecanlıyım” dedi. İnce açıklamalarında, “ABD Gülen’i iade etmezse İncirlik’teki askerleri göndeririz” demesi dikkat çekti.

İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile arasında geçen diyaloğu ise “Kılıçdaroğlu’nun kendisinin karşısına iki kere aday olmuş kişinin aday göstermesinin büyük bir centilmenlik olarak düşündüm. Eşim bana adaylığımı sorduğunda 80 milyonun yükünü omuzlarımda hissediyorum. İnsanlara umut olmak çok büyük bir görev dedim” sözleriyle aktardı.

 
 
 

 
“Her yere kravatsız çıkıyorsunuz, Erdoğan’ın karşısına da böyle çıktınız bu belirli bir tercih mi?” sorusuna ise İnce, “Asık suratlı bağıran çağıran ayar veren bir cumhurbaşkanı olmak istemiyorum. 16 yıllık milletvekiliyim. Daha rahat daha özgür daha insanlara dokunan birisi olmak istiyorum Kravatla bir derdim yok, severim. Ama böyle davranmanın toplanmanın topluma daha iyi olacağını düşünüyorum. Balıkçının oltasına dokunabilen, kahvede yancı olabilen asık suratlı olmayan, ceketini çıkaran onları düşünen biri olmak istiyorum. Bunun için takmıyorum. Ama Anıtkabir’e giderken kravatımı takarım” dedi.

İnce, “Saray’da oturmayacağım. Kendi evimde oturacağım bu daha keyifli. Hiç tepeden bakmadan trafiği çok fazla aksatmadan 300-500 korumayla gezmeden yaşayacağım” ifadelerini kullandı.


İnce, “Ola ki 24 Haziran’da kazanamadım Kılıçdaroğlu’nun karşısına asla aday olmam. Ben vefalı bir insanımdır. Kendisiyle asla bir yarışa çıkmam. Benden daha iyi bir cumhurbaşkanı adayı bulursak onu da desteklerim” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun kendisine kazanacaksın, cumhurbaşkanımız olacaksın dediğini söyleyen İnce, “16 yıldır Kılıçdaroğlu’yla milletvekilliği yaptım. Beni çok iyi tanır. Kamuoyunda tanınmışlık oranımı bilir. Kılıçdaroğlu da doğru kişiyi aday yapmışız dedi bana” diye konuştu.

 
 
 

 
İnce'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Türkiye’de şu anda bizzet AYM tarafından rafa alınmış durumda. Şu anda bir kişinin sınırları var sadece. Ben 2002 yılından beri Meclis’teyim. Bugün Türkiye’de yargı, yasama, yürütmeyi tek başına kontrol eden birti var. Üniversite bölünsün diyor, bölünüyor. Türkiye’de kurallar işmeiyor. Böyle bir durumda cumhurbaşkanı olacağım. Ben çok büyük bir zorlukla karşı karşıyayım. Kuralları doğru koyarsak işin içinden çıkabiliriz. 81 milyonun bütçesinin bir cumhurbaşkanı tek başına karar verebilitor. Ben bu yetkiyi kullanmayacağım. Ben bu yetkiyi Meclis’e geri vereceğim. Yargıyla ilgili yetkikleri de kullanmayacağım. Bizde yüksek yargı yetkilileri iliklemesi kolay olsun diye çıtçıtlı cübbe yaptuıracaklar nerdeyse.

 
“BİR ONARIM SÜRECİ GEREKECEK”

Bir onarım süreci gerekebilir. Onarım sürecinde hesap vermekten kaçılmamalı. Örtülü ödenek için vekillerden oluşan bir komisyon kurulabilir. Sonradan kaldırırsınız belgeleri. Bugün Türkiye’yi yöneten Erdoğan hiç kimseye hesap vermiyor. Bakanların bile yok. Bugün sokağa çıksak bakanların isimlerini sayamazlar. Bakanlar önemsiz artık. Ben cumhurbaşkanı olduğumda bu yetkileri böyle kullanmayayım, parlamentoya dönelim. Komisyonlarda bunu tartışın. Yeni sistemde Meclis’in hiçbir hükmü yok. Meclis yapsın, Cumhurbaşkanı onaylasın. TBMM bir danışma kurulu değildir. Başında büyük var. İki tane görevi var. Bence en önemli görevi bütçe yapmak. Bu görevini devretti Meclis, bir kişide şu an. Parlamentoda Cumhur İttifakı güçlü olsa dahi bu yetkiyi kullanmayacağım.

Bu tehlikenin bertaraf etmenin bir koşulu vardır bir düzen kurmak gerekir. Kamuda yükselmeyi objektif kriterlere bağlarsak kişi tek adam Yoksa herkes tek adam olabilir. Yasayı, anayasayı ona göre koyacağız.

KÜRT SEÇMENLER
Cumhuriyet 1923’te kurulmuştur. Ziya Gökalp, “Paşam sakın program yapma, esneyemeyiz. İlke koyalım ona göre hareket ederiz” der. Ben de siyaset için ilkeli ilerlerim.

 


cumhurbaşkanı, fox, fatih portakal, milletvekili, muhrrem ince
ÖNCEKİ Hava Kuvvetleri'nde FETÖ operasyonu SONRAKİ Otoyol cezalarına indirim geldi