• USD  32,38
  • EURO  34,74
  • BORSA  10.009,30
  • ALTIN  2.429,28
SON DAKİKA

Murat Ağırel'den Cezaevi Yolunda Açıklama: Kalemimizi Namus Biliriz

Murat Ağırel'den Cezaevi Yolunda Açıklama: Kalemimizi Namus Biliriz

15 Şubat 2022 11:18

Gazeteci Murat Ağırel, kesinleşen cezası nedeniyle teslim olmaya giderken açıklama yaptı.


İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi'nin söz konusu davada İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesinin kararını onamasının ardından gazeteciler Murat Ağırel ve Barış Pehlivan yeniden cezaevine giriyor.

Mahkeme, Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç 3 yıl 9 ay, Aydın Keser, Ferhat Çelik ve Murat Ağırel'i de 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezasına mahkum etmişti.

Gazeteciler 24 Haziran ve 9 Eylül'deki davalarda tahliye edilmişti.

Murat Ağırel, teslim olmaya giderken açıklama yaptı. Ağırel'in açıklamaları şöyle oldu:

KALEMİMİZİ NAMUS BİLİRİZ
Çantamı hazırladım, infaz savcılığına gidip 'buradayız' diyeceğim. Denetimli serbestlikten faydalanacağız ama nasıl olacağını bilmiyorum. Bugün teslim olmaya geldim, teslim olacağız ve sonucunu hep beraber göreceğiz.

Tabii ki üzücü, hukukun siyasetle anılmaması gerekiyor. Ülkemiz adına üzücü ama biz hakkımızı hukukta arayacağız. Gazeteciler kaçma şüphesiyle tutuklanır ama gerçek gazeteciler kaçmazlar. Biz gazeteciyiz, kalemimizi namus biliriz. Susmayız, korkmayız, asla da alışmayız.

Barış Pehlivan ve Murat Ağırel yeniden cezaevine giriyor

NE OLMUŞTU?
Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun bir dönem yöneticileri olduğu Odatv'de, Libya şehidi MİT mensubunun cenazesine dair bir haber yayımlanmıştı. Haberde, Libya’da şehit olan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunun cenazesinden bahsedilmişti ve MİT mensubunun kimliği deşifre edilmezken, ailesine dair herhangi bir bilgi verilmemişti.

Odatv’nin haberi gündem olurken, sosyal medyada AKP'li troller ve yandaş isimler tarafından kampanya başlatılmıştı. Odatv’nin MİT mensubunun ailesini deşifre ettiğine dair paylaşımlarda bulunulmuştu. Öyle ki yandaş Pelikancı yazarlar hedef gösterek Odatv’nin kapatılması, haberde sorumlu olan kişilere işlem yapılması gerektiğini yazdı. Pelikancı yazarlar ve AKP'nin sosyal medya trollerinin paylaşımlarının ardından 4 Mart 2020'de gece yarısı dönemin Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu evi basılarak gözaltına alınmıştı. Bir gün sonrasında ise dönemin Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan 6 Mart sabahı saat 10.00’da ifadesi alınmak üzere Çağlayan Adliyesi’ne çağrıldı. Burada ifadesi alınan Barış Pehlivan hakkında da tutuklama kararı verilmişti.

MİT şehidinin cenazesinin haberi üzerine Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ile gazeteciler Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Aydın Keser ve Ferhat Çelik "Milli İstihbarat Teşkilatı mensuplarının ve 


barış pehlivan, murat ağırel
ÖNCEKİ Emin Çölaşan'dan Kötü Haber SONRAKİ Erdoğan: Salgın Türkiye İçin Fırsat Oldu