• USD  32,36
  • EURO  34,75
  • BORSA  10.208,65
  • ALTIN  2.396,66
SON DAKİKA

Mustafa Koç'un dileği gerçekleşti

Mustafa Koç'un dileği gerçekleşti

06 Nisan 2016 09:01

Merhum Mustafa Koç’un ardından ilk kez toplanan Koç Holding Olağan Genel Kurul’da yeni Yönetim Kurulu üyeleri belirlendi.


Mustafa Koç’un eşi Caroline Koç ve İpek Kıraç’ın yanısıra BoostHEAT şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Fransız Anne Lauvergeon da bağımsız üye olarak yönetime girdi.Koç Holding’in 52’inci Olağan Genel Kurulu dün gerçekleştirildi. 21 Ocak’ta yaşamını yitiren merhum Mustafa Koç’un ardından ilk kez toplanan Olağan Genel Kurul’da yeni Yönetim Kurulu üyeleri belirlendi. Koç Holding’in yeni Yönetim Kurulu üye sayısı 15’ten 18’e çıkarılırken, Yönetim Kurulu’na 3 yeni kadın üye girdi. Mustafa Koç’un eşi Caroline Koç ve İpek Kıraç’ın yanısıra BoostHEAT şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Fransız Anne Lauvergeon da Bağımsız üye olarak yönetime girdi. Böylece Koç Holding Yönetim Kurulu’ndaki kadın üye sayısı Semahat Arsel ile birlikte 4’e yükseldi. Koç Holding Yönetimi’nde önceki yıllarda Suna Kıraç ve Sevgi Gönül de yer almıştı. 

Gelinler yönetime giremez” ilkesi bu kez hayata geçmedi. Koç Holding’in 91 yıllık tarihinde ilk kez 4 kadın yönetime girmiş oldu. Birlemiş Milletler’in HeFORShe hareketine destek veren Mustafa Koç, son dönemdeki tüm konuşmalarında kadın yönetici sayısını artırmak istediklerini ve yönetim kurullarında daha çok kadına yer vereceklerini söylüyordu. Koç Holding’in 52’inci Olağan Genel Kurulu bu anlamda merhum Mustafa Koç’un da dileği yerine getirilmiş oldu.


genel kurul, koç holding, ali koç, ömer koç, caroline, koç, mustafa koş
ÖNCEKİ O tartışma mahkemeye taşınıyor SONRAKİ Marmaray'da arıza vatandaşı zorladı